Scandal în Franţa după ce primăria ecologistă din Lyon a introdus meniurile unice fără carne în cantinele şcolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meniu vegetarian Foto Shutterstock
Meniu vegetarian Foto Shutterstock

Primăria ecologistă din Lyon va impune „un meniu unic fără carne” în cantinele şcolilor ca o măsură de eficientizare a meselor în contextul pandemiei, stârnind reacţii de indignare din partea dreptei, relatează Mediafax citând Le Figaro.

Anunţul a fost făcut la 15 februarie de asistentul responsabil cu educaţia Stéphanie Léger într-un email privind actualizarea măsurilor sanitare din şcoli.

"Noul protocol de sănătate impune o distanţă de doi metri. Meniul unic ne va permite să grăbim serviciul şi astfel să putem permite revenirea tuturor copiilor", a explicat Stéphanie Léger, potrivit Mediafax.

„Pentru a se potrivi gustului celui mai mare număr de elevi, am decis să scoatem carnea", a motivat aceasta, subliniind că „acesta nu este un meniu vegetarian”, deoarece peştele sau ouăle vor continua să fie servite în cele 206 de şcoli din oraş.

Măsura intră în vigoare de luni.

„ Dacă situaţia sanitară o va permite, oraşul va reveni la meniurile aşa cum le cunoaştem noi, cu două meniuri fără carne pe săptămână ”, a răspuns criticilor opoziţiei privind o decizie ideologică viceprimarul Lyonului, relatează Le Figaro.

„Acest meniu care lasă elevii fără posibilitatea de a alege este absolut inadmisibil”, a declarat indignat Étienne Blanc, preşedintele grupului conservatorilor şi fost candidat la primăria din Lyon. Acesta a denunţat faptul că ecologiştii se folosesc de criza sanitară pentru a-şi impune agenda ecologistă în măsura în care primăria plănuise implementarea unui meniu vegetarian în şcoli începând din 2022.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite