Rușii susțin că au doborât nouă drone deasupra Peninsulei Crimeea

0
Publicat:

Apărarea antiaeriană instalată de ruși în Crimeea a doborât în noaptea de sâmbătă spre duminică până la nouă drone deasupra aceste peninsule din Marea Neagră anexată de Moscova în 2014, relatează EFE, citându-l pe liderul prorus local Serghei Aksionov.

Peninsula Crimeea Captură Google Maps
Peninsula Crimeea Captură Google Maps

Bateriile antiaeriene au doborât cinci dintre aparatele aeriene fără pilot, în timp ce restul au fost scoase din uz de sistemele de război radio-electronic şi nu şi-au atins ţintele la Djankoi, a declarat Aksionov pe contul său de Telegram.

Totuşi, căderea uneia dintre drone a provocat pagube în oraşul Djankoi, în nordul Crimeei, avariind două maşini şi trei case.

În plus, potrivit lui Aksionov, o dronă neexplodată a aterizat în curtea unei case, ceea ce a obligat chemarea geniştilor şi evacuarea a aproximativ 50 de persoane.

Anterior, un responsabil instalat de Moscova în Crimeea a declarat că o dronă a fost doborâtă la Djankoi, în Crimeea.

În ultimele săptămâni, autorităţile de ocupație din Crimeea au raportat mai multe atacuri cu drone şi rachete împotriva obiectivelor rusești de pe peninsulă.

Una dintre principalele ţinte este baza Flotei Ruse de la Marea Neagră, găzduită de oraşul-port Sevastopol, care a fost nevoită să îşi consolideze protecţia pe uscat, pe mare şi aerian. Din această cauză, Crimeea nu a putut să organizeze tradiţionala paradă navală la 9 mai, notează EFE, potrivit Agerpres.

Occidentul a primit asigurări din partea Ucrainei că nu va folosi armele grele ce i-au fost furnizate de către partenerii din Vest pentru a ataca teritoriul rusesc, care nu include însă Crimeea, precizează EFE.

Armata rusă și-a însușit o bază aeriană în apropiere de Djankoi. Oficiali ucraineni susţin că acest oraş şi împrejurimile sale au devenit cea mai mare bază militară logistică a Moscovei în Crimeea.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite