Rușii, prinși între ucraineni și malul râului Nipru: „E mai ușor să se predea decât să ajungă la graniță”

0
Publicat:

Unitățile rusești din sudul Ucrainei sunt prinse între armata ucraineană și malul drept al râului Nipru și vor să se predea, potrivit Comandamentului Operațional Pivden (Sud), relatează Interfax.

Comandanți ruși au luat legătura cu forțele armate ucrainene pentru a se preda Foto: Arhivă
Comandanți ruși au luat legătura cu forțele armate ucrainene pentru a se preda Foto: Arhivă

Controlul de foc pe care îl menținem asupra trecerilor și arterelor de transport peste râul Nipru îi face să înțeleagă că sunt prinși între Forțele de apărare și malul drept al râului – unități care se află în această parte a regiunii Herson. Prin urmare, li s-a oferit o cale de scăpare sub forma unei tranziții sub egida dreptului internațional umanitar sau întoarcerea acasă, dar trebuie să înțelegem cum”, a declarat Nataliia Humeniuk, de la Centrul unit de coordonare a presei din cadrul Comandamentului Operațional Pivden (Sud).

Potrivit acesteia, au primit informații că soldații ruși sunt demoralizați și nu văd care este scopul prezenței lor pe acest front.

Primim informații că ei [trupele rusești] sunt cu adevărat demoralizați, chiar nu văd rostul prezenței lor pe acest front, văd exemplul frontului de est, iar acest lucru nu este foarte încurajator pentru ei, pentru că înțeleg că un astfel de curs al evenimentelor este, de asemenea, posibil. Ei văd că este mai ușor să depună armelor și să de predea, decât să ajungă la graniță, pentru că regiunea Herson este departe de granița cu Rusia, spre deosebire de regiunea Harkov, și au un obstacol semnificativ în drumul lor - Nipro, care este, în principiu, impracticabil pentru ei în acest moment, de nepătruns, de netrecut”, a explicat Humeniuk.

Purtătorul de cuvânt a menționat că există cazuri în care conducerea unităților ruse ia legătura cu reprezentanții Forțelor Armate ucrainene pentru a conveni asupra predării.

Dar înțelegeți că sunt supuși unei verificări amănunțite, deoarece am vorbit despre faptul că inamicul este perfid și pot exista diverse provocări”, a adăugat Humeniuk.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite