Rusia riscă un regres semnificativ în Herson, spune Marea Britanie. Rachetele ruseşti au lovit sâmbătă infrastructura din portul ucrainean Odesa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto EPA EFE (arhivă)
Foto EPA EFE (arhivă)

Ministerul britanic al Apărării a publicat ultima actualizare de informaţii referitoare la războiul din Ucraina. Potrivit acestuia, Rusia foloseşte artileria în încercarea de a încetini contraofensiva Ucrainei la Herson, scrie The Guardian.

Ministerul adaugă faptul că dacă forţele ruse din regiune se confruntă cu un „regres militar şi politic semnificativ” este din cauza lipsei de treceri peste râul Nipro. Un pod cheie peste râu a fost avariat.

Rachetele ruseşti au lovit sâmbătă infrastructura din portul ucrainean Odesa, la o zi după ce Rusia şi Ucraina au semnat un acord de redeschidere a porturilor de la Marea Neagră pentru a relua exporturile de cereale, a anunţat armata ucraineană, potrivit Reuters.

„Inamicul a atacat portul comercial maritim Odesa cu rachete de croazieră Kalibr; două rachete au fost doborâte de forţele de apărare aeriană; două au lovit infrastructura portului”, a scris Comandamentul Operaţional Sud pe Telegram.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri