Rusia lansează rachete din apropierea centralei nucleare Zaporojie VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un videoclip publicat de publicația Insider se poate observa cum sunt lansate rachete de sistemele rusești de lansare multiplă (MLRS) de pe teritoriul situat în apropierea Centralei Nucleare Zaporojie. Imaginile au fost surprinse în noaptea de 2 spre 3 septembrie.

 Locația lansării rachetelor ruse este la vest de centrala nucleară Zaporojie. FOTO: captură video
Locația lansării rachetelor ruse este la vest de centrala nucleară Zaporojie. FOTO: captură video

The Insider a cerut experților Conflict Intelligence Team (CIT) să examineze videoclipul: „În înregistrări se văd coșurile centralei termice Zaporojie. Filmarea este realizată de pe malul opus al râului Nipru, iar camera este îndreptată spre sud. Aceasta înseamnă că locația lansării MLRS este la vest de centrala nucleară. De asemenea, amplasamentul centralei nucleare în sine este tot la vest, dar „este imposibil de spus cu exactitate dacă rachetele sunt cu adevărat lansate de pe amplasamentul uzinei.”

Imaginile surprinse par să confirme faptul că forțele rusese folosesc de centrala nucleară pentru atacuri militare ofensive peste râul Nipro, așa cum susținuseră anterior autoritățile ucrainene, potrivit The Guardian. Ambele țări aflate în conflict s-au acuzat reciproc că pun în pericol centrala nucleară de la Zaporojie.

De asemenea, armata ucraineană a mai susținut că forțele ruse și-au evacuat „toate echipamentele militare de la locul centralei” înainte de sosirea misiunii AIEA în cursul joi. Câțiva dintre membrii acesteia au rămas la centrală în continuare.

Centrala electrică Zaporojie este cea mai mare din Europa, iar în luna martie a fost capturată de trupele rusești, zona în care se află fiind vizată de mai multe bombardamente, fapt care a stârnit temeri cu privire la un posibil dezastru nuclear.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite