Rusia acuză o revenire a NATO la strategiile din Războiul Rece și amenință că este pregătită să răspundă folosind „toate mijloacele”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Summitul NATO de la Vilnius a luat sfârșit cu angajamentul statelor membre de a oferi Ucrainei noi garanții de securitate pentru a se apăra împotriva Rusiei, la mai mult de 500 de zile de la invazia în Ucraina. Summitul a fost important și din perspectiv acordului Turciei pentru aderarea la NATO a Suediei.

Rusia FOTO: Shutterstock
Rusia versus NATO FOTO Shutterstock

Rezultatele summitului de la Vilnius vor fi analizate cu atenţie. Luând în considerare provocările şi ameninţările la adresa securităţii şi intereselor Rusiei care au fost identificate, vom răspunde în timp util şi în mod corespunzător, folosind toate mijloacele şi metodele de care dispunem”, se arată într-un comunicat al Ministerului rus de Externe.

Ministerul rus de externe a precizat că summitului arată „inabilitatea NATO de a se adapta la noua relație geopolitică din lume” și a acuzat NATO că a scăzut constant nivelul la care se utilizează forța, fapt ce a dus la escaladarea tensiunilor.

Urmând cursul escaladării, ei au emis un nou set de promisiuni de a oferi regimului de la Kiev mai multe arme moderne, cu rază lungă de acţiune, pentru a prelungi conflictul cât mai mult posibil - până la uzură”, a comunicat ministerul de externe.

În plus faţă de deciziile deja luate, vom continua să consolidăm organizarea militară şi sistemul de apărare a ţării”, promite MAE al Federației Ruse.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite