Rusia a reluat „teroarea energetică”, acuză premierul ucrainean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia şi-a reînceput „teroarea energetică” prin atacarea infrastructurilor esenţiale în Ucraina pe măsură ce iarna se apropie, a denunţat vineri premierul Denîs Şmîhal, citat de AFP și Agerpres.

Denîs Șmîhal FOTO EPA-EFE
Denîs Șmîhal FOTO EPA-EFE

„Faza terorii energetice a început deja”, a afirmat Şmîhal în cadrul unui forum economic la Kiev

„Vedem asta în distrugerea infrastructurilor” legate de producţia şi stocarea de combustibili şi în „primele lovituri” asupra substaţiilor electrice „în ultimele două săptămâni”, a precizat premierul ucrainean.

Cu toate acestea, şeful Guvernului de la Kiev a apreciat că Ucraina este mai bine pregătită decât iarna precedentă, când loviturile Moscovei asupra infrastructurii energetice au aruncat cu regularitate milioane de persoane în întuneric şi frig, notează AFP.

„Suntem mult mai bine pregătiţi şi mai puternici decât anul trecut. Iarna va fi cu siguranţă grea, cu siguranţă nu va fi mai uşoară decât cea precedentă”, dar „noi ştim ce pune la cale inamicul şi ce provocări ne aşteaptă”, a Denîs Șmîhal.

Rusia bombardează oraşele ucrainene aproape în fiecare noapte cu rachete şi drone kamikaze. O nouă salvă de peste 40 de rachete de croazieră a ucis joi trei persoane la Herson, în sudul ţării, şi a rănit şapte persoane la Kiev. Deşi majoritatea proiectilelor au fost doborâte, unele au lovit infrastructuri civile.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite