Rusia a mai pierdut o navă militară. Operațiunea, desfășurată de ucraineni în apropiere de strâmtoarea Kerci

0
Publicat:

Un atac efectuat în noaptea de luni spre marți în apropierea strâmtorii Kerci s-a soldat cu distrugerea unei nave rusești de patrulare, a anunțat marți dimineață serviciul secret mlitar al Ucrainei (HUR).

Nava rusească Serghei Kotov FOTO X
Nava rusească Serghei Kotov FOTO X

„În urma atacului, purtat cu drone navale de tip Magura V5, nava rusă Projet 22160 Serghei Kotov a suferit avarii la pupă, la tribord şi la babord”, a precizat HUR, preluat de AFP și Agerpres.

Conform purtătorului de cuvânt al HUR, Andrii Iusov, nava fusese deja lovită într-un atac precedent, însă „este sigur că de data aceasta a fost distrusă”. Nava este estimată la 65 de milioane de dolari.

„În ceea ce priveşte echipajul, situaţia este în curs de clarificare. Există morţi şi răniţi. Cu toate acestea, e probabil că o parte a echipajului a reuşit să se evacueze”, a declarat el.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat până acum lovitura revendicată de ucraineni. De obicei, Moscova nu își recunoaște pierderile suferite în războiul din Ucraina.

În cei peste doi ani de război, forțele armate ale Ucrainei au reuşit atacuri spectaculoase împotriva Flotei Ruse de la Marea Neagră.

Potrivit armatei ucrainene, circa o treime din navele acestei flote au fost „incapacitate” în zonă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite