Reprezentant al Băncii Centrale Europene: „Riscurile la adresa Europei sunt mai degrabă de ordin politic decât economic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Riscurile la adresa stabilităţii financiare a Europei sunt în prezent mai degrabă de ordin politic decât economic, atrage atenţia Ewald Nowotny, guvernatorul Băncii Austriei şi membru al Consiliului Guvernatorilor Băncii Centrale Europene, transmite Reuters.

„Per ansamblu, riscurile la adresa stabilităţii financiare a Europei provin mai degrabă din zona politică decât din cea economică“, a spus Ewald Nowotny în cadrul unei conferinţe de presă la Viena.

În opinia sa, este prematură o evaluare a acordului franco-german cu privire la înfiinţarea unui buget pentru zona euro, un instrument menit promovării investiţiilor şi convergenţei economice în cadrul celor 19 state din acest spaţiu.

„Este important să existe o distincţie clară între politica monetară şi politica bugetară“, a spus el.

Uniunea Europeană se confruntă cu mai multe provocări, între care criza migraţiei, perspectiva ieşirii Marii Britanii din blocul comunitar în 2019 şi tensiunile comerciale în creştere cu Statele Unite ale lui Donald Trump, notează Reuters.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite