Regele Charles renunță la una dintre casele sale. De ce a luat această decizie și cât a costat proprietatea

0
Publicat:

Regele Charles al III-lea renunță la una dintre casele sale din Țara Galilor, informează surse regale, citate de publicațiile The Telegraph și The Guardian. Aceasta se află în lanțul muntos Brecon Beacons, în sudul Țării Galilor și este însoțită de o magazie veche, clădiri agricole și un teren extins de 192 de hectare.

Proprietatea, numită Llwynywermod, a fost achiziționată în 2007 FOTO Twitter
Proprietatea, numită Llwynywermod, a fost achiziționată în 2007 FOTO Twitter

Motivul renunțării și costul proprietății

Cu toate că Regele Charles al III-lea a exprimat pasiunea sa față de Țara Galilor, s-a decis să renunțe la această proprietate, deoarece era puțin probabilsă o folosească frecvent.

Proprietatea în cauză, numită Llwynywermod, a fost achiziționată în 2007 pentru suma de 1,2 milioane de lire sterline de către Ducatul de Cornwall, în numele Prințului de Wales de atunci.

Surse regale au dezvăluit că suveranul britanic a plătit chirie pentru această casă, de la moștenirea titlului de Duce de Cornwall de către Prințul William, în urma decesului Reginei Elizabeth II, în septembrie 2022.

Potrivit Palatului Buckingham, Regele Charles al III-lea a notificat Ducatul de Cornwall, la începutul acestui an, că va renunța la contractul de închiriere al conacului, care urmează să expire în această vară.

În grădinile acestei proprietăți, la cererea regelui Charles al III-lea, au fost plantați cei șase arțari care au format o alee de arbori, absolut încântătoare, cu ocazia nunții Prințului William și a Ducesei de Cambridge, Kate Middleton, în anul 2011.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite