Război în Ucraina. Cum au murit eroic grănicerii ucraineni de pe Insula Şerpilor. Schimbul de replici între invadatorii ruşi şi un grănicer ucrainean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Insula Şerpilor
Insula Şerpilor

Un soldat ucrainean de pe Insula Şerpilor din Marea Neagră nu s-a putut abţine să nu-i înjure pe ruşii de pe o navă de război rusească atunci când i s-a cerut să se predea, altfel vor fi bombardaţi. Aceasta este una dintre poveştile de eroism din războiul din Ucraina devenite virale pe internet în ultimele ore.

Potrivit unei înregistrări audio, pe măsură ce ruşii se apropiau de Insula Şerpilor din Marea Neagră ,ofiţerul rus spune: „Aceasta este o navă de război militară. Aceasta este o navă de război militară rusă. Vă sugerez să depuneţi armele şi să vă predaţi pentru a evita vărsări de sânge şi victime inutile. Altfel, veţi fi bombardaţi!"

Un soldat ucrainean răspunde: „Navă de război rusească, du-te la dracu'!”. Acestea au fost ultimele cuvinte cunoscute auzite de pe insulă.

Toţi cei 13 apărători ucraineni au fost ucişi într-un bombardament rusesc joi, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Toţi poliţiştii de frontieră au murit eroic, dar nu au cedat. Li se va acorda titlul de Erou al Ucrainei postum“, a spus Zelenski.

Insula Şerpilor se află la 50 de kilometri est de Sulina, la limita Zonei Economice a României şi are o suprafaţă de numai 17 hectare.

Eroii de pe Insula Serpilor

Cei 13 eroi de pe Insula Şerpilor. În mijlocul lor, preşedintele Volodimir Zelenski

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite