Radare de zgomot, instalate în Paris. Aparatelor vor emite automat amenzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Parisul este unul dintre cele mai zgomotoase oraşe din Europa. Peste 5,5 milioane de oameni sunt expuşi la zgomotul din trafic.

Conform unui studiu realizat în decembrie 2021 de Money.co.uk, Parisul este unul dintre cele mai galagioase oraşe din Europa, zgomotul din trafic depăşind 55 de decibeli.

Pentru a stopa fenomentul, administraţia din Paris a inaugurat primul radar de zgomot, arată Digi24. Totul face parte dintr-un plan de sancţionare a conducătorilor de motociclete şi alte vehicule zgomotoase. Dispozitivele sunt testate pentru a putea emite automat amenzi pe baza numerelor de înmatriculare.

„Prea mult zgomot îi îmbolnăveşte pe oameni. Pentru sănătatea noastră şi pentru calitatea vieţii... scopul acestui prim radar sonor este acela de a emite automat amenzi pentru autovehicule care produc prea mult zgomot”, a scris pe Twitter viceprimarul Parisului, David Belliard.

Radarul a fost instalat pe un stâlp de iluminat stradal din arondismentul 20, din estul Parisului. În următoarele câteva luni, oraşul va testa dacă radarul poate să identifice fără ambiguităţi plăcuţele de înmatriculare ale motocicletelor sau maşinilor care produc zgomot, iar ulterior echipamentul va trebui să fie aprobat oficial de autorităţi, până la sfârşitul anului 2022.

Deocamdată nu vor fi emise amenzi, acest lucru putându-se întâmpla de la începutul anului 2023.

Vă recomandăm şi: 

Şapte oameni au murit în Franţa din cauza unei explozii urmate de incendiu

Sfaturile ambasadei Franţei la Kiev: Să aveţi rezerve de apă, de hrană şi îmbrăcăminte călduroasă

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite