Procurorii germani neagă zvonurile despre miliardarul dispărut Haub

0
Publicat:

Nu există dovezi că bărbatul dispărut a supraviețuit și se ascunde în Rusia, a informat ziarul Bild.

Alpii. Foto: Arhiva Adevărul
Alpii. Foto: Arhiva Adevărul

Procuratura din Köln nu va anula anunțul decesului fostului șef al holdingului german Tengelmann Group, Karl-Erivan Haub, care a dispărut în 2018 în Alpii elvețieni, în ciuda pretențiilor presei că ar fi fost văzut în Rusia, a relatat ziarul german Bild.

Anterior, canalul RTL TV și revista Stern au susținut că Haub ar putea fi în secret la Moscova. Acesta ar fi fost surprins de camere CCTV. Imaginea cu acesta, potrivit surselor Stern, ar fi fost surprinsă la Moscova în februarie 2021. După cum au arătat rezultatele analizei biometrice, bărbatul care a intrat în obiectivul camerei ar fi cu o probabilitate de 90% miliardarul dispărut.

"Nu s-a găsit nicio dovadă concretă și verificabilă că persoana dispărută a supraviețuit", a declarat Bild citând comunicările parchetului. Acesta a remarcat că au studiat informații din presă despre presupusa prezență a lui Haub în Federația Rusă, dar a subliniat că în realitate „este imposibil să se verifice existența, autenticitatea și momentul filmării”, deoarece filmările nu sunt disponibile.

Haub a dispărut la vârsta de 58 de ani în aprilie 2018, în timp ce se afla în vacanță în Alpi, la granița elvețiano-italiană. Și-a petrecut noaptea într-un hotel dintr-o stațiune de schi din Zermatt, Elveția, îndreptându-se spre Klein Matterhorn. Familia miliardarului a tras un semnal de alarmă după ce bărbatul nu s-a prezentat la o întâlnire la care trebuia să participe.

Holdingul Tengelmann Group, care include lanțul de magazine OBI, a fost fondat în 1867. Karl-Erivan Haub îl conducea din 2000. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite