Primarul Odessei, fost pro-rus, sare la gâtul lui Putin: „Ruşii ne bombardează oraşele, ne ucid oamenii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Odessa bombardată FOTO EPA-EFE
Odessa bombardată FOTO EPA-EFE

Ghenadi Truhanov, primarul oraşului ucrainean Odessa,  care era odinioară un politician cu înclinaţii pro-ruse, a criticat invadarea ţării sale de către Vladimir Putin.

Într-un interviu acordat AFP, primarul oraşului Odessa a afirmat că „Ruşii se află în prezent pe pământul nostru şi ne bombardează oraşele, ne ucid oamenii şi soldaţii. Putin a distrus totul”, a spus el.

„Nu numai că ne distrug oraşele şi ne ucid locuitorii, ci provoacă şi un dezastru economic. Cu rachetele lor, ei cred că răspândesc teroarea printre locuitori. În realitate, întăresc ura împotriva ocupanţilor şi a invadatorilor”, spune edilul Odessei.

Înainte de invadarea Ucrainei, politicianul a avut o carieră ca membru al partidului fostului preşedinte pro-rus Viktor Ianukovici, înlăturat de la putere de o revoltă populară pro-occidentală în 2014. În pofida tulburărilor şi a ascensiunii opoziţiei faţă de Rusia, Ghenadi Truhanov şi-a continuat progresul devenind primar al Odesei, la câteva luni după ciocnirile deosebit de mortale şi tragice dintre pro-ruşi şi pro-Kiev din acest oraş.

Deşi Odessa a evitat până acum un asalt terestru al forţelor ruse, oraşul a suferit bombardamente mortale. Fondată în timpul domniei ţarinei Ecaterina cea Mare, Odessa este un simbol al gloriei Imperiului Rus cu arhitectura sa barocă şi emblematica sa „Scara Potemkin”.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Locuitorii din oraşul rus Belgorod, treziţi de bombardamentele care se înteţesc: „Acum suntem şi noi loviţi. Zgomotul e diferit”

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski: „În Donbas este iadul“. Bombardamente brutale în mai multe regiuni

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite