Prim-ministrul francez a numit rezultatele alegerilor parlamentare o ameninţare la adresa ţării

0
0
Elisabeth Borne FOTO EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Potrivit lui Elizabeth Borne, Cabinetul intenţionează să caute pe viitor compromisuri cu opoziţia din Parlamentul Franţei.

Prim-ministrul francez Elisabeth Borne consider─â c─â pierderea de c─âtre blocul preziden┼úial ÔÇ×├Ämpreun─â!ÔÇŁ a majorit─â┼úii┬á├«n ÔÇ×Adunarea Na┼úional─âÔÇŁ (camera inferioar─â a parlamentului francez) reprezint─â o amenin┼úare pentru ┼úar─â. Apelul ei a fost difuzat duminic─â de serviciul de pres─â al guvernului francez.

E timpul pentru compromisuri în Parlamentul francez. Ţara a organizat al doilea tur al alegerilor pentru Adunarea Naţională

"Acest lucru este nemaiauzit. Niciodat─â ├«n istoria Republicii a V-a Adunarea Na┼úional─â nu a cunoscut o asemenea configura┼úie. Aceast─â situa┼úie reprezint─â o amenin┼úare pentru ┼úara noastr─â pe fondul provoc─ârilor cu care ne vom confrunta at├ót la nivel na┼úional, c├ót ┼či la nivel interna┼úional. Dar trebuie s─â respect─âm aceast─â alegere ┼či s─â accept─âm consecin┼úeleÔÇŁ, a spus ea.

Potrivit lui Borne, din 20 iunie, Cabinetul va ├«ncepe s─â formeze o ÔÇ×majoritate activ─âÔÇŁ pentru realizarea reformelor.

Guvernul francez intenţionează să caute compromisuri cu opoziţia în Adunarea Naţională, a spus Borne.

ÔÇ×De luni vom ├«ncepe lucrul la crearea unei majorit─â┼úi activeÔÇŁ, a spus ea, men┼úion├ónd c─â ÔÇ×un astfel de pas este necesar pentru realizarea reformelor necesareÔÇŁ. ÔÇ×Va fi necesar s─â rezolv─âm o mul┼úime de probleme litigioase ┼či s─â g─âsim compromisurile potrivite pentru binele Fran┼úeiÔÇŁ, a spus Borne.

"Din aceasta var─â, vrem s─â luam m─âsuri puternice ┼či concrete pentru a sus┼úine puterea de cump─ârare. Vrem s─â v─â protej─âm ├«n continuare ┼či s─â v─â men┼úinem ├«n siguran┼ú─â", a spus ea. Borne ┼či-a exprimat interesul pentru sprijinul parlamentar pentru planurile de ocupare deplin─â a for┼úei de munc─â, tranzi┼úie ecologic─â, egalitate de ┼čanse, dezvoltarea educa┼úiei ┼či a s─ân─ât─â┼úii.

Potrivit prognozelor preliminare, deputa┼úii din partidele apar┼úin├ónd blocului preziden┼úial ÔÇ×├Ämpreun─â!ÔÇŁ pot revendica 210-230 de locuri ├«n Adunarea Na┼úional─â, ├«n timp ce reprezentan┼úi ai Alian┼úei For┼úelor de st├ónga Noul Popor Ecologic ┼či Social vor primi 168-188 de locuri. Reprezentan┼úii partidului ÔÇ×Asocia┼úia Na┼úional─âÔÇŁ al lui Marine Le Pen pot revendica 80-95 de locuri, devenind a treia for┼ú─â politic─â ├«n parlament. Pentru a ob┼úine majoritatea absolut─â ├«n Adunarea Na┼úional─â este necesar ob┼úinerea a 289 din 577 de mandate.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite