Premieră europeană: Medicina alternativă, practică legală în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vorba despre primul spital "integrat", în care medicina tradiţională se va îmbina cu cea alternativă, care va fi inaugurat în luna iunie a acestui an, la Pitigano, în Provincia Grosseto, Regiunea Toscana.

Acesta va avea trei secţii: generalistă, chirurgie, urgenţe şi va fi deservit de 15 medici. Va fi primul spital de acest gen din Europa şi va îmbina tehnicile de tratament în funcţie de caz. Astfel, pe lângă intervenţiile şi tratamentele tradiţionale, pacienţii vor avea parte de îngrijiri complementare, cum ar fi homeopatia, acupunctura, medicina pe bază de plante şi Bio-disciplinele naturale (yoga, shiatsu şi terapie prin sunet).

"Fiecărui pacient i se va oferi posibilitatea de a alege tratamentul preferat fără a cheltui un cent", explică Fabio Roggiolani, preşedinte al Comisiei de Sănătate a Regiunii Toscana. De exemplu, la Pitigliano vor fi admise cazurile în care o femeie însărcinată cu copilul aflat în poziţie dificilă pentru o naştere normală, va putea decide să rezolve problema prin utilizarea tehnicilor de acupunctură pentru revenirea copilului într-o poziţie favorabilă naşterii, înainte de a ajunge în sala de operaţie pentru a i se face o operaţie de cezariană.

Au fost stipulate acorduri clare cu asociaţiile profesionale ale medicilor, farmaciştilor, veterinarilor, homeopaţilor şi s-au stabilit norme din care să reiasă că activitatea acestor profesionişti este eligibilă pentru a practica medicina complementară.

Citeşte aici despre finanţarea ascestui proiect şi care va fi maniera de lucru

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite