Poliţist ucis la Bruxelles: suspectul fusese la spital înainte de atac, dar medicii nu au fost informați despre pericolul pe care îl reprezenta

0
Publicat:

Spitalul  care l-a primit joi pe presupusul asasin al unui poliţist la Bruxelles, cu câteva ore înainte de atac, a dat asigurări că "nu a fost niciodată informat" de către forţele de ordine despre pericolul pe care îl reprezenta bărbatul, care a părăsit instituţia fără a fi supus unei evaluări psihiatrice, relatează AFP.

Polițiști belgieni, la Bruxelles, după atacul din 10 noiembrie Foto EPA EFE
Polițiști belgieni, la Bruxelles, după atacul din 10 noiembrie Foto EPA EFE

În timp ce circumstanţele cazului sunt controversate în Belgia, Clinica Universitară Saint-Luc a transmis sâmbătă, într-un comunicat, că a dorit să "amintească faptul că orice pacient care se prezintă la camera de gardă este liber să plece din proprie iniţiativă cu excepţia cazului în care se afla sub supravegherea poliţiei, ceea ce nu a fost cazul (...)".

"Nu au fost date instrucţiuni de către autorităţile competente", a adăugat sursa citată. Suspectul, Yassine M., un belgian de 32 de ani, fost deţinut radicalizat în evidenţa serviciilor antiteroriste, a atacat cu un cuţit joi seara la Bruxelles doi poliţişti, rănindu-l mortal pe unul dintre ei.

Acesta se prezentase dimineaţa la o secţie de poliţie din capitala Belgiei cerând sa fie "îngrijit psihologic", potrivit Parchetului din Bruxelles, şi, la recomandarea unui magistrat, a fost transportat la Spitalul Saint-Luc.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite