Poliţia germană a reţinut un bărbat suspectat că a furat pavajul unei străzi întregi. Cum a acționat și la cât se ridică paguba

0
Publicat:

Poliţia federală germană a reţinut marţi în oraşul Erfurt un bărbat suspectat că, în decembrie 2021, a furat, cu ajutorul mai multor complici, pavajul unei străzi întregi din localitatea Zittau (landul Saxonia, est).

Bărbatul a fost arestat FPTP Shutterstock
Bărbatul a fost arestat FPTP Shutterstock

Conform mass-media regionale, citate de EFE, Poliţia crede că bărbatul, în vârstă de 55 de ani, este responsabil pentru îndepărtarea pavajului de pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi de pe o stradă aflată în apropierea unei gări de marfare din Zittau.

Potrivit postului regional MDR, citat de Agerpres,  "prada" a constat din 112 tone de pavaj din granit, smulse cu ajutorul unui excavator şi transportate de la locul faptei cel mai probabil cu un camion.

Poliţiştii presupun că bărbatul, pe numele căruia Tribunalul din Gorlitz emisese deja un mandat de arestare, a vândut pavelele prin internet, în schimbul unei sume totale de 45.000 de euro. După luni de investigaţii, agenţii au luat urma suspectului pe baza unor indicii oferite de martori, care i-au condus la locuinţa pe care bărbatul o împărţea în Erfurt, în regiunea vecină Turingia, cu partenera sa de viaţă.

Poliţiştii l-au găsit pe bărbat în bucătăria locuinţei, ascuns în spatele unei perdele, şi au confiscat diverse probe materiale din curtea proprietăţii. Deţinutul riscă să fie acuzat de furt calificat, înşelăciune şi daune aduse proprietăţii, fapte pentru care ar putea fi condamnat, în cel mai fericit caz pentru el, la o amendă sau la o pedeapsă de minimum şase luni de închisoare. Autorităţile locale estimează la 30.000 de euro prejudiciul cauzat de furtul pavelelor. 

Românul care s-a trezit cu datorii în Germania

Un ghinion teribil, și extrem de păgubos, a căzut pe capul unui bucureștean care s-a trezit cu conturile blocate și, mai grav, riscă să-și piardă casa pentru o datorie uriașă acumulată de altcineva, în numele lui, în Germania. A aflat ulterior că un individ care i-a furat identitatea în 2019 a deschis o firmă în orașul Essen, cu buletinul și a datele personale ale românului, societatea acumulând datorii de peste 180.000 de euro.

Bucureșteanul Bogdan Iacob și familia sa trăiesc de trei ani un coșmar din care cu greu pare că mai pot ieși. Totul a pornit după ce un individ, român plecat de mai multă vreme peste graniță, și-a însușit identitatea lui Bogdan, cu buletin, nume și toate datele sale personale.

Cu ajutorul acestei cărți de identitate false, individul din străinătate a înființat o firmă, în anul 2019, cu sediul în Essen, Germania.

Peste puțin timp, societatea creată ilegal a acumulat datorii foarte mari către statul german, întrucât administratorul ei, falsul Bogdan Iacob, nu a plătit taxele și impozitele aferente.

Autoritățile din Essen au demarat anchete și la scurt timp l-au descoperit pe evazionist. Anchetatorii au ajuns însă la adevăratul Bogdan Iacob, un bucureștean care nu fusese niciodată în Essen.    

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite