Poliția bulgară, acuzată că a închis migranți în cuști. Dezvăluirile cutremurătoare ale jurnaliștilor VIDEO

0
0

O anchetă de presă, realizată de către mai multe publicaţii europene și publicată de Le Monde, dezvăluie că mai mulți migranţi au fost închişi într-o cuşcă improvizată, într-o localitate situată la 40 de kilometri de frontiera Bulgariei cu Turcia.

Agenţia Europeană a Grănicerilor (FRONTEX) a anunțat că urmează să examineze informaţiile care se regăsesc într-o anchetă a Lighthouse Reports, o platformă de investigații care reunește jurnaliști de la cele mai importante publicații europene, potrivit cărora poliţişti bulgari au închis migraţi sirieni și afgani în cuşti, relatează agenția France Presse.

„FRONTEX tratează cu seriozitate orice semnalare a unor presupuse încălcări ale drepturilor fundamentale”, declară agenţia cu sediul la Varşovia. O anchetă de presă, realizată de către mai multe publicaţii europene și publicată de Le Monde, acuză că migranţi au fost închişi la Sredeț, la 40 de kilometri de frontiera Bulgariei cu Turcia, într-o cuşcă improvizată „sub ochii agenţilor FRONTEX”.

Migranți ținuți într-o cușcă Captură video
Migranți ținuți într-o cușcă Captură video

Conform Le Monde, există imagini video ale cuştii folosite la închiderea unor refugiaţi şi precizează că cel puţin 34 de persoane au fost închise în cuşcă de la jumătatea lui octombrie şi până la sfârşitul lui noiembrie. Cuşca improvizată, „făcută din bare de fier şi plină de mizerie este vizibilă din stradă”, conform publicației.

De anul trecut, s-au înregistrat zece „incidente grave” la frontiera dintre Bulgaria şi Turcia.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite