Peste 7.000 de manifestanţi au scandat la Berlin pro-Palestina: „Finanţele Germaniei, bombele Israelului!”

0
Publicat:

Conform estimărilor poliţiei, circa 7500 de persoane au luat parte sâmbătă, la Berlin, la o manifestaţie denumită „Sudul Global Rezistă”, informează Agerpres.

La Berlin au fost proteste şi în octombrie 2023, foto arhivă EPA EFE
La Berlin au fost proteste şi în octombrie 2023, foto arhivă EPA EFE

Apelul la manifestaţie a fost postat pe site-ul organizatorilor protestului, care i-au invitat pe berlinezi să pledeze alături de ei pentru „libertate şi dreptate” în teritorii din Palestina până în Congo, precum şi în Sudan, Siria şi Yemen.

Organizatorii vor, de asemenea, „sfârşitul colonialismului, rasismului şi supremaţiei albilor”.

Manifestanţii au scandat, între altele, „Opriţi genocidul!” şi „Finanţele Germaniei, bombele Israelului”, a menţionat purtătoarea de cuvânt a poliţiei.

Aceasta a mai precizat faptul că printre participanţi s-au aflat şi manifestanţi pro-palestinieni.

Potrivit informaţiilor oficiale, evenimentul a fost monitorizat de 400 de ofiţeri de poliţie şi că nu au fost înregistrate incidente majore.

Nimrod Flaschenberg, unul dintre  demonstranţi, a declarat că manifestanții s-au reunit după masacrul îngrozitor comis joi de Israel împotriva palestinienilor care se confruntă cu foametea. „Noi spunem că acesta ar trebui să fie un punct de cotitură. În acest moment, este necesară o încetare a focului. Germania poate juca un rol important în realizarea unei astfel de încetări a focului” – a declarat el pentru jurnaliştii de la aa.com.

În ceea ce priveşte masacrul civililor din Gaza, protestatarul consideră că acest gen de situaţii trebuie să înceteze: "Nu mai există nici o cale de ieșire: destul este destul! Atâta ură, atâta crimă, destul este destul! Acest lucru trebuie să ia sfârșit! Trebuie să existe o soluție diplomatică, un acord privind eliberarea ostaticilor și a deținuților!"

Nimrod Flaschenberg a criticat, de asemenea, Germania pentru că oferă sprijin militar guvernului israelian. „Dacă guvernul german crede în dreptul internațional și în drepturile omului, trebuie să oprească imediat furnizarea de arme către Israel. Dacă Germania, SUA și alte țări încetează să mai trimită arme Israelului, pot pune capăt acestui război. Comunitatea internațională trebuie să joace un rol în încetarea acestui război, exercitând presiuni pentru ca acesta să se încheie” – a spus el.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite