Persoanele vinovate de crime de război în Ucraina vor fi trase la răspundere, dă asigurări procurorul Curții Penale Internaționale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua tragerii la răspundere a celor vinovați de atrocitățile comise în războiul din Ucraina va veni, afirmă procurorul Curții Penale Internaționale (CPI), Karim Khan.

Karim Khan, procurorul Curții Penale Internaționale FOTO EPA-EFE
Karim Khan, procurorul Curții Penale Internaționale FOTO EPA-EFE

CPI a deschis o anchetă asupra situației din Ucraina încă din primele zile ale agresiunii militate lansate de Vladimir Putin.

Într-un interviu acordat pentru CNN, Karim Khan se declară convins că persoanele vinovate de atrocități vor fi trase la răspundere într-o bună zi.

„Poate că legea nu este atât de aspră pe cât își doresc mulți, dar nu este atât de slabă pe cât cred mulți”, a spus procurorul Khan.

Șeful CPI și-a exprimat totodată îngrijorarea față de civilii uciși în atacurile cu rachete efectuate luni de armata rusă asupra mai multor orașe din Ucraina și a dat asigurări că instituția sa va ancheta această situație.

„Membrii biroului meu din Ucraina au stat în adăposturi aseară (luni, n. red.) împreună cu mulți alți civili. (...) Sunt aspecte de moralitate, de drept, de empatie și umanitate. Trebuie să fim acolo pentru a afla adevărul”, a subliniat Karim Khan.

CPI a trimis o echipă de peste 40 de anchetatori pentru a investiga acuzațiile de crime de război din Ucraina, fiind vorba de cea mai mare desfășurare pe teren din istoria sa.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite