Papa Francisc, despre dopaj: „O înşelăciune care diminuează frumuseţea sportului“

0
Publicat:

 Papa Francisc a condamnat luni, în cursul unei audieri cu responsabili ai Federaţiei italiene de volei (FIPAV), "dopajul în sport, o practică pe care a calificat-o drept "periculoasă" şi ca "o înşelăciune care diminuează frumuseţea şi distracţia sportului, pătându-l cu minciuni".

Papa Francisc, despre importanța sportului ca model social FOTO Profimedia
Papa Francisc, despre importanța sportului ca model social FOTO Profimedia

Suveranul Pontif a primit în audienţă echipele masculină de volei - campioana mondială - şi feminină, precum şi reprezentanţi de la categoriile inferioare, pentru a sublinia "importanţa pe care o are sportul ca model social pentru a transmite valorile prieteniei, solidarităţii şi păcii", informează agenția EFE, citată de Agerpres.

"Sportul trebuie să favorizeze o competitivitate sănătoasă, fără a ceda tentaţiei de a câştiga încălcând regulile. Sacrificiul, antrenamentul şi rigoarea sunt elemente indispensabile pentru sport, în timp ce practicarea dopajului, în afara periculozităţii fenomenului, este o înşelăciune care diminuează frumuseţea şi distracţia sportului, pătându-l cu minciuni", a precizat Papa.

"Sportul poate fi un semn convingător de unitate, de integrare şi poate transmite un mesaj puternic de prietenie şi pace", a adăugat Suvernul Pontif în prezenţa membrilor FIPAV la Palatul Apostolic.  

Un nou caz în sportul românesc

La doar o zi după ce floretista Diana Boldor a fost depistată pozitiv, o nouă sportivă a primit o astfel de veste, pe 27 ianuarie 2023. În vârstă de doar 20 de ani, baschetbalista Diana Igant Kleeman a fost prinsă că a folosit ostarină, substanța pe care a luat-o și sportiva de la CSA Steaua.

Un nou caz de dopaj a apărut în sportul românesc, după cele ale tenismenei Simona Halep și scrimerei Maria Boldor. De data aceasta cea care a fost testată pozitiv este baschetbalista Diana Ignat Kleeman. „Eram la antrenament la Târgoviște, la sală erau și oficiali ai Federației Române de Baschet. Am văzut că se uită așa, mai ciudat, la mine, credeam că e vorba de o convocare la lotul național, însă la finalul antrenamentului a venit bomba! Președintele clubului m-a întrebat dacă am citit emailul, unde era anunțul făcut”, a spus Diana Ignat, potrivit Ziarul Unirea.  

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri