Pandemia Covid-19. În Ungaria s-au triplat amenzile pentru cei care nu respectă carantina. Ajung la 400 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu toate că numărul de cazuri de infectare a crescut drastic de la sfârşitul lui august, premierul Viktor Orban încearcă să evite o repetare a restricţiilor impuse în primăvară,
Cu toate că numărul de cazuri de infectare a crescut drastic de la sfârşitul lui august, premierul Viktor Orban încearcă să evite o repetare a restricţiilor impuse în primăvară,

În Ungaria s-au triplat amenzile pentru cei care nu respectă carantina, astfel că ajung la echivalentul la 400 de euro. 2.300 de noi cazuri a raportat miercuri ţara vecină şi peste 36.000 de persoane aflate în carantină, multe pentru că au venit din străinătate.

 În cazul în care o persoană încalcă de mai multe ori pe parcursul unei singure zile regulile de carantină poate fi sancţionată de fiecare dată când autorităţile constată acest lucru, iar valoarea totală a amenzilor aplicabile în ziua respectivă poate ajunge la 600.000 de forinţi, adică la peste 1.600 de euro. Totodată, a devenit obligatorie instalarea unei aplicaţii pe telefonul mobil prin intermediul căreia autorităţile pot verifica dacă o persoană se află într-adevăr în locuinţa în care trebuie să stea în carantină, măsura fiind valabilă doar în cazul celor care deţin dispozitive inteligente care permit acest lucru. 

Începând cu data de 1 septembrie, cetăţenii ungari care se întorc din străinătate, precum şi străinii rezidenţi în Ungaria trebuie să intre în carantină obligatorie la domiciliu pentru 10 zile, perioadă care poate fi redusă în cazul efectuării a două teste la un interval de minim în 48 de ore. Cei care intră astfel în carantină trebuie să lipească un autocolant de culoare roşie pe uşa de la intrare în locuinţă, care poate fi îndepărtată doar după expirarea perioadei de izolare.

Cu toate că numărul de cazuri de infectare a crescut drastic de la sfârşitul lui august, premierul Viktor Orban încearcă să evite o repetare a restricţiilor impuse în primăvară, care au făcut economia să plonjeze cu 13,6% în al doilea trimestru.

Şcolile din Ungaria funcţionează normal şi, în afară de închiderea graniţelor pentru străini, guvernul nu a impus limite semnificative desfăşurării evenimentelor.

Şeful de cabinet al premierului, Gergely Gulyas, a afirmat că guvernul nu intenţionează să impună noi restricţii şi că nu se prevede trecerea şcolilor la sistemul online după încheierea vacanţei de toamnă, la 1 noiembrie. Numărul total de cazuri se ridică la 59.247, cu 1425 de decese, în ţara cu 10 milioane de locuitori.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite