Palatul Versailles, evacuat în urma unei ameninţări cu bombă

0
Publicat:

Palatul Versailles, unul dintre cele mai vizitate monumente din Franţa, a fost evacuat miercuri dimineaţă în urma unei ameninţări cu bombă, a anunţat această atracţie turistică din apropiere de Paris, contactată de AFP.

Palatul Versailles
Palatul Versailles a fost evacuat. Foto: Arhivă

O procedură de evacuare a fost decisă în jurul orei 10.20, la cererea prefecturii, a precizat sursa citată, scrie Agerpres.

Contactată de AFP, prefectura departamentului Yvelines, la vest de Paris, a confirmat că decizia a fost luată „în urma unei ameninţări cu bombă semnalate pe moncommissariat.fr", o platformă la nivel naţional care primeşte în mod regulat mesaje similare de câteva luni.

Potrivit sitului istoric, „este vorba de o evacuare temporară cu scopul de a se redeschide cât mai curând posibil".

Din motive de securitate, Château de Versailles evacuează vizitatorii şi se va redeschide de îndată ce vor fi efectuate verificările necesare", a indicat palatul pe contul său oficial de pe reţeaua de socializare X.

Tot pe această platformă, poliţia precizase, cu puţin înainte de ora 10.30, că intervine în Place d'Armes, chiar în faţa monumentului, din cauza unui „posibil pachet suspect".

  Instituţia nu a fost în măsură să precizeze deocamdată câte persoane au fost evacuate, menţionând că doar persoanele care se aflau în interiorul castelului propriu-zis, şi nu în alte părţi ale domeniului, au fost nevoite să plece.

Numărul ameninţărilor cu bombă nefondate este în creştere în Franţa, după asasinarea unui profesor în nordul ţării la 13 octombrie.

La mijlocul lunii octombrie, Palatul Versailles a fost vizat de şase ori într-o săptămână. De asemenea, au fost vizate mai multe aeroporturi, muzee şi licee.

Franţa a ridicat la maximum nivelul de alertă al planului Vigipirate împotriva atentatelor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite