Orașul spaniol care declară război petrecerilor de burlaci și burlăcițe. Cine încalcă regulile plătește

0
Publicat:

Primarul recent ales al orașului Sevilla a declarat că municipalitatea va introduce o lege menită să limiteze comportamentul antisocial al grupurilor de burlaci.

Sevilla
Sevilla

Jose Luis Sanz, care a devenit primar al orașului spaniol în luna mai, a anunțat că legea va interzice persoanelor să comită "acte obscene" pe străzi și să poarte lenjerie intimă în public, precum și orice "costume care folosesc elemente sau mesaje sexiste".

De asemenea, ar urma să interzică orice costume "care pot încălca integritatea morală sau sexuală a unei alte persoane", plus "efectuarea sau incitarea la efectuarea de acte care încalcă libertatea sexuală... sau comiterea de acte de exhibiționism obscen", scrie independent.co.uk.

Oricine va fi găsit încălcând regulile va fi pasibil de o amendă, a cărei valoare exactă nu a fost încă dezvăluită. Ca un potențial punct de referință, în 2022, Malaga a introdus amenzi de 750 de euro pentru mersul pe stradă în lenjerie intimă sau cu o păpușă gonflabilă.

Luis Sanz a declarat că orașul "nu are niciun interes" în tipul de turism pe care unele petreceri de burlaci și găini îl aduc în Sevilla, relatează The Times.

"Oricine își poate sărbători petrecerea burlacilor în Sevilla", a spus Sanz.

"Ceea ce nu vedem cu ochi buni sunt grupurile de oameni îmbrăcați în nu știu ce, cu fanfare în spatele lor, care deranjează pe numeroșii locuitori din Sevilla - în special în zonele din centrul istoric - care au, de asemenea, dreptul de a se bucura de orașul lor."

Demersul de a introduce o nouă lege vine ca urmare a furiei și a plângerilor din partea locuitorilor, în condițiile în care orașul a înregistrat un aflux tot mai mare de turiști în urma pandemiei.

Mulți localnici s-au grăbit să laude reformele sugerate. O persoană a declarat pentru postul de radio local Antena 3 că acțiunile unor petreceri de burlaci sunt "rușinoase", adăugând că "oamenii vin dezbrăcați. Se poate vedea totul".

ABC, un ziar local conservator, a scris că acțiunile și costumele unor vizitatori "provoacă priviri de dezgust, în special în rândul vecinilor mai în vârstă".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite