OMS critică ritmul lent al vaccinării anti-COVID-19 în Europa: „Inacceptabil”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) critică joi o lentoare „inacceptabilă” a vaccinării împotriva covid-19 în Europa, care se confruntă cu „cea mai îngrijorătoare” situaţie apidemică „de luni de zile”, relatează AFP.

„Ritmul lent al vaccinării prelungeşte pandemia”, deplânge aripa europeană a OMS într-un comunicat în care subliniază că numărul cazurilor noi de covid-19 a crescut puternic în ultimele cinci săptămâni.

„Vaccinurile sunt cea mai bună cale a noastră de ieşire din pandemie. Ele nu doar că funcţionează, dar sunt de asemenea foarte eficiente în limitarea infecţiilor. Cu toate acestea, desfăşurarea acestor vaccinuri este de o lentoare inacceptabilă”, acuză directorul OMS Europa Hans Kluge, citat în comunicat.

„Vreau să fiu clar: trebuie să accelerăm procesul prin consolidarea producţiei, reducerea obstacolelor în calea vaccinării şi folosirea oricărei doze pe care o avem în stocuri”, subliniază el.

„În prezent, situaţia regională este cea mai îngrijorătoare pe care am observat-o de mai multe luni”, avertizează Kluge.

În zona Europa a OMS - din care fac parte cincizecide ţări, inclusiv Rusia şi mai multe ţări din Asia Centrală -, numărul deceselor săptămânale din cauza covid-19 a depăşit săptămâna trecuta 24.000 şi se apropie „rapid” de pragul de un milion, potrivit OMS Europa.

Bilanţul săptămânal al contaminărilor cu noul coronavirus a atins 1,6 milioane, după ce a scăzut sub un milion în urmă cu cinci săptămâni, subliniază OMS.

EuropaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite