Oligarhul ucrainean Rinat Ahmetov şi-a cumpărat vilă la Saint-Jean Cap-Ferrat, pe Riviera franceză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vila din Franţa cumpărată de Rinat Ahmetov
Vila din Franţa cumpărată de Rinat Ahmetov

Oligarhul ucrainean Rinat Ahmetov a achiziţionat o vilă de 200 milioane euro într-unul din cele mai scumpe locuri din Europa: Saint-Jean Cap-Ferrat, pe Riviera franceză, scrie presa ucrainenă.

Miliardarul ucrainean Rinat Ahmetov a cumpărat-o cu 200 milioane de la firma italiană producătoare de vermut Campari. Vila are 1.600 metri pătraţi, 14 dormitoare, iar când a fost scoasă la vânzare, iniţial la preţul de 350 milioane, Bloomerg a numit-o cea mai scumpă casă de pe planetă.

Villa Les Cèdres din Franţa cumpărată de Rinat Ahmetov a aparţinut regelui Leopold al II-lea al Belgiei.

Imagine indisponibilă

Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina, cu o avere de 6 miliarde de euro, este singurul ucrainean situat pe lista celor 500 cei mai bogaţi oameni din lume. El a fost cel care a aprovizionat în produse de primă necesitate zonele separatiste din Donbas, după ce guvernul de la Kiev a sistat în 2014 plata pensiilor şi salariilor.

vila rinat ahmetov

Deşi locuieşte în Kiev şi cooperează cu puterea, oricare ar fi ea, Ahmetov, care posedă oţelării şi şantiere în regiunile separatiste, dând de lucru la circa 300.000 de oameni, şi-a creat în ultimele două decenii un imperiu aproape feudal în Donbas.

Obligat să jongleze între Kiev şi baza sa materială din Donbas, poziţia sa politică a fost, în câteva rânduri, foarte precară.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite