Oficial ucrainean, despre situația de la Soledar: Moscova face „zgomot informațional” despre căderea orașului

0
Publicat:

Un purtător de cuvânt din cadrul armatei ucrainene acuză Moscova că face „zgomot informaţional” pe tema capturării orașului Soledar pentru „a semăna neîncredere în rândul ucrainenilor faţă de armata lor”.

Soldat ucrainean în Soledar FOTO Profimedia
Soldat ucrainean în Soledar FOTO Profimedia

Serhii Cerevatîi, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Est al armatei ucrainene, a negat căderea orașului Soledar, din regiunea Donețk, în mâinile rușilor.

Potrivit acestuia, „lupte violente” au în continuare loc în acest mic oraş din estul Ucrainei.

„Nu, asta nu este sigur”, a răspuns Cerevatîi în legătură cu cucerirea Soledarului de către forțele ruse, așa cum a susținut vineri Moscova.

„Lupte violente se desfăşoară în continuare la Soledar”, a adăugat el într-o intervenție la televiziunea publică de la Kiev.

„Forţele armate ucrainene păstrează situaţia sub control în condiţii dificile” în faţa „celor mai bune unităţi (ale grupării de mercenari, n. red.) Wagner şi a altor forţe speciale ruse”, a precizat el.

Cerevatîi a acuzat apoi Moscova că face „zgomot informaţional” pentru „a semăna neîncredere în rândul ucrainenilor faţă de armata lor”.

„Mici retrageri sau manevre nu înseamnă că ele trebuie să fie percepute ca o mare înfrângere”, a subliniat el.

În afară de Ministerul rus al Apărării, gruparea Wagner, al cărei șef, Evgheni Prigojin, se află în conflict cu Serghei Șoigu, a susținut la rândul ei că a capturat de una singură Soledarul.

O echipă a postului de televiziune CNN aflată la circa cinci kilometri de Soledar transmite că observă tiruri de mortiere şi rachete şi o deplasare a trupelor ucrainene ce pare a fi o retragere destul de bine organizată, relatează Agerpres.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite