Dovezi de crime, inclusiv tortură, descoperite de ucraineni în Herson

0
Publicat:

Poliţia ucraineană a găsit dovezi de crime, inclusiv tortură, comise de forţele ruse de ocupaţie în zonele eliberate din Herson, o situație întâlnită în alte teritorii salvate din ghearele Moscovei.

Steagul ucrainean în Herson FOTO Profimedia
Steagul ucrainean în Herson FOTO Profimedia

Localnici din Herson au fost ţinuţi în captivitate în 11 locuri, a declarat miercuri seara ministrul ucrainean de Interne Denis Monastîrski într-o intervenţie la televiziunea ucraineană.

În patru dintre aceste locuri există indicii că prizonierii au fost supuși torturii. Anchetatorii au strâns probe şi au interogat martori. De asemenea, în prezent sunt exhumate cadavre, a afirmat el, citat de agenția de presă DPA, preluată de Agerpres.

„Până în prezent au fost exhumate 63 de cadavre în regiunea Herson”, a precizat Monastîrski. „Dar trebuie să fim conştienţi că cercetările sunt abia la început şi multe alte camere de tortură şi locuri de înmormântare vor fi descoperite”, a adăugat ministrul ucrainean.

Deocamdată nu există confirmări independente ale acestor informaţii, notează DPA.

Cu toate acestea, camerele de tortură şi morminte ale oamenilor ucişi au fost găsite şi în localități din regiunile Kiev şi Harkov care au revenit sub controlul Ucrainei, aminteşte DPA.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite