O vacanţă i-ar fi distrus viaţa unui bărbat din Ţara Galilor. Bărbatul cere daune de aproape 6 milioane de euro de la agenţia de turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un bărbat din Ţara Galilor, tată a trei copii, a dat în judecată agenţia de turism TUI, la patru ani după o vacanţă petrecută într-un hotel luxos din Punta Cana, unde s-ar infectat cu un virus periculos.

William Marsh, în vârstă de 59 de ani, a cerut daune în valoare de 5 milioane de lire sterline (5, 9 milioane de euro) de la agenţia de turism, după ce virusul contractat în vacanţa din Republica Dominicană l-a paralizat, conform Daily Mail.

În iulie 2018, bărbatul, din Mountain Ash, Ţara Galilor, a ales să sărbătorească cei 25 de ani de căsnicie, alături de soţia sa Kathryn şi fiica lor de 17 ani, în staţiunea Riu Naiboa.

În timpul sejurului all-inclusive de la hotelul dat, rezervat prin agenţia TUI, William a început să se simtă rău, având mai multe simptome, printre care crampe stomacale şi diaree.

Întors acasă, bărbatul, de meserie inginer, a vrut să meargă din nou la muncă, însă a început să se simtă din ce în ce mai rău, şi iniţial i-au amorţit picioarele, iar mai apoi tot corpul. La scurt timp după aceasta el a intrat în comă şi timp de zece săptămâni a putut să respire doar cu ajutorul aparatelor.

Patru ani mai târziu, Marsh a decis să dea în judecată gigantul TUI cerând daune de 5 milioane de lire sterline la Înalta Curte din Londra, după ce viaţa lui s-a schimbat complet. Bărbatul dă vina pe standardele de igienă sau de preparare a alimentelor la hotelul Rui Naiboa.

Avocaţii lui William Marsh au declarat că virusul cu care s-a infectat i-a declanşat o boală neurologică devastatoare cunoscută sub numele de sindromul Guillain-Barre, în care sistemul imunitar atacă nervii în loc să lupte pentru a bloca microbii.

„Am nevoie de ajutor pentru a face chiar şi cele mai simple lucruri acum şi avem îngrijitori care vin acasă în fiecare zi. De asemenea, a trebuit să facem o serie de modificări, deoarece aveam nevoie de o cameră special amenajată şi o maşină adaptată” a spus bărbatul.

Agenţia de turism TUI neagă orice vină.

Hotelul de patru stele Riu Naiboa din Punta Cana, care se află la 400 de metri de o plaja apreciată de turişti, precizează pe site-ul său că se mândreşte cu faptul că oferă o "mare varietate de arome şi gusturi" în bufetul şi restaurantul său "tematic", şi se laudă cu bucătăria tradiţională dominicană.

Dosarul împotriva TUI a ajuns săptămâna trecută la Înalta Curte din Londra. 

Sindromul Guillain Barré este o boală neurologică rară, autoimună, care determină apariţia atoniei muscular, dispariţia reflexelor şi a capacităţii de a diferenţia stimuli tactili, termici sau dureroşi. Apar parestezii la nivelul braţelor, feţei şi membrelor inferioare, mergând până la paralizii totale.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite