O proteză dentară i-a adus moartea unui italian. Cum a fost posibilă tragedia: „Când s-a terminat, a leșinat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O proteză dentară i-a adus moartea unui italian de 45 de ani. Tragedia s-a petecut la Brescia și, cu toate eforturile medicilor, bărbatul nu a mai putut fi salvat. O vizită la o clinică de stomatologie l-a ucis pe italianul care venise pentru fixarea unei proteze.

Cabinet de stomatologie
Bărbatul a suferit o intervenție chirurgicală la dantură și a fost sedat FOTO Shutterstock

  Parchetul din Brescia a a deschis o investigație privind decesul bărbatului de 45 de ani din Bolzano, care a avut loc pe 30 iunie în secția de terapie intensivă a Spitalului Civil. Aici fusese înternat cu două zile înainte, în stare gravă după ce a fost supus unei operații dentare cu sedare într-o clinică stomatologică din oraș. 

Bărbatul, conform mărturiei disperate a soției sale, alesese clinica din Brescia tocmai pentru că practica sedarea cu anestezie locală tradițională, anunță Corriere della Sera.

S-a stins după 2 zile de agonie

Intervenția fusese programată încă din aprilie. Ar fi trebuit să i se extragă niște dinți pentru a fi înlocuiți cu o proteză, dar la sfârșitul operației și-a pierdut cunoștința și personalul clinicii a chemat imediat ajutoare. Internat în spital în stare critică, bărbatul a murit după 2 zile.

Ni s-a spus că a fost ușor sedat și când s-a terminat efectul a leșinat", a spus soția bărbatului. El alesese această practică pentru că știa că fac sedare și nu anestezie. În baza documentelor medico-legale, după efectuarea necropsiei, anchetatorii vor stabili cauza morții și vor vedea dacă au fost comise eventuale erori medicale. 

Vasluian înţepat de un tăun, în şoc anafilactic

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a suferit un şoc anafilactic fiind înţepat de insecte pe 20 iunie 2023, într-o pădure din comuna vasluiană Zorleni.

Vasluianul de 63 de ani a început să se simtă rău, iar un prieten a sunat imediat la 112.  Bărbatul a fost transportat la Spitalul municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” din Bârlad, iar acolo s-a descoperit că fusese înțepat de insecte.

„O persoană care se afla împreună cu bărbatul respectiv într-o pădure din Popeni, comuna Zorleni, a sunat la ambulanţă şi a anunţat că acesta se simte rău. A fost trimisă o ambulanţă B2, care a găsit pacientul conştient, dar în şoc anafilactic. Ulterior a fost trimis un echipaj cu medic, fiindcă iniţial nu era liber medicul. Bărbatul a fost stabilizat de cele două echipaje şi transportat în stare bună la Spitalul Bârlad”, a declarat Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui. Medicii au stabilit că bărbatul a fost înţepat de tăuni de pădure.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite