O nouă regulă de circulație în Austria. Șoferii primesc amendă de 100 de euro dacă nu o respectă

0
Publicat:

Din toamnă, se aplică noi reguli pentru depășirea în traficul rutier. Cu toate acestea, mulți șoferi încă nu sunt conștienți de acest lucru. O asociație solicită acum măsuri urgente.

Trafic reglementat în Austria
Trafic reglementat în Austria

Modificarea Legii privind circulația rutieră (StVo) a intrat în vigoare la 1 octombrie. Una dintre modificări este că, dacă șoferii vor să depășească bicicliștii și conducătorii de scutere se aplică o distanță minimă, scrie heute.at.

În localitate, aceasta este de un metru și jumătate, iar în exterior de cel puțin doi metri.

În cazul în care nu sunt respectate distanțele laterale obligatorii, șoferii riscă amenzi de până la 100 de euro.

Sunt necesare mai multe acțiuni de sensibilizare

Cu toate acestea, mulți utilizatori ai drumurilor nu par să fie conștienți de această schimbare, se plânge "Radlobby Oberösterreich". Și chiar înainte de modificarea legii, aceștia au încercat în zadar să-l convingă pe Günther Steinkellner (FPÖ), consilierul regional pentru transporturi, să lanseze o campanie de siguranță pe această temă, potrivit președintelui asociației, Gerhard Fischer.

"Prin urmare, o cerință esențială a noastră este inițierea unei campanii de sensibilizare la nivelul întregii Austrii Superioare. La urma urmei, problema nepăstrării unei distanțe de siguranță există de ani de zile”, explică Fischer.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite