O nouă grevă a mecanicilor de locomotivă în Germania

0
Publicat:

Sindicatul german al mecanicilor de locomotivă (GDL) face apel la o nouă grevă de 24 de ore începând de marţi, pe fondul negocierilor în impas cu conducerea Deutsche Bahn, relatează AFP, scrie Agerpres.

Germania FOTO: Shutterstock
Germania FOTO: Shutterstock

Greva este stabilită pentru marți la orele 01:00 GMT și va dura până miercuri la orele 01:00 GMT pentru transportul de pasageri, a transmis duminică sindicatul GDL într-un comunicat. Pentru serviciile de transport de marfă, greva va începe cu câteva ore mai devreme.

Noua grevă este cea de-a șasea grevă organizată de către sindicat din noiembrie 2023, la mai puțin de o săptămână după ce oprirea muncii de către mecanicii de locomotivă a cauzat dificultăți pentru mii de pasageri.

Adăugându-se la blocarea transporturilor, personalul de cabină al Lufthansa este de aşteptat să intre în grevă la aeroportul din Frankfurt marţi şi la aeroportul din München miercuri.

Grupul aerian Lufthansa a fost deja afectat de o grevă de două zile a personalului de la sol săptămâna trecută, lucrătorii cerând majorări de salariu.

Cea mai mare economie a Europei este perturbată de mai multe luni de acţiuni sindicale, deoarece lucrătorii şi conducerea din numeroase sectoare se înfruntă asupra condiţiilor de muncă pe fondul inflaţiei ridicate şi al activităţii economice slabe.

Sindicatul GDL a spus că Deutsche Bahn nu a prezentat o ofertă scrisă cu îmbunătăţiri până la termenul limită de duminică seara, ceea ce „conduce în mod inevitabil la o acţiune sindicală”, a subliniat şeful GDL, Claus Weselsky.

Deutsche Bahn a cerut duminică o noua rundă de negocieri pentru luni. „Suntem convinşi că vom ajunge la un acord numai prin dialog la masa negocierilor”, a declarat Martin Seiler, şeful resurselor umane la Deutsche Bahn.

Pe lângă creşterile salariale, principala revendicare a sindicatului GDL este reducerea săptămânii de lucru la 35 de ore, faţă de 38 în prezent, fără o diminuare a salariilor.

Deutsche Bahn a declarat că a făcut concesii reprezentând o creştere salarială cu până la 13%, precum şi o posibilă reducere a săptămânii de lucru la 37 de ore cu începere din 2026.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite