O fetiţă de cinci ani a murit după ce un avion militar s-a prăbușit în Italia. Fratele, rănit grav VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă în vârstă de cinci ani a murit sâmbătă după ce un avion din echipa acrobatică Frecce Tricolori a forţelor aeriene italiene, ce participa la un zbor de antrenament, a căzut în apropiere de Torino, a anunţat Ministerul Apărării italian, transmit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

UPDATE: Accidentul s-a produs atunci când un avion de antrenament, model MB-339, a căzut în timpul decolării.

„Avionul, pilotat de maiorul Oscar Del Do, decola atunci când, din motive necunoscute, a pierdut din înălţime şi s-a izbit de sol”, indică un comunicat al Ministerului Apărării italian.

Chiar înainte de impact pilotul a reuşit să se catapulteze.

„Pentru moment nu este posibil să confirmăm cauza accidentului. Una din ipotezele luate în calcul, dată fiind dinamica evenimentului, este impactul cu o pasăre în timpul primei faze a decolării”, adaugă comunicatul citat.

Avionul participa la un antrenament. FOTO Facebook Boarding Pass
Avionul participa la un antrenament. FOTO Facebook Boarding Pass

Avionul a căzut peste o mașină în mers.

„Incendiul produs ca urmare a impactului avionului cu solul a atins din nefericire o maşină care trecea, cu patru persoane la bord, cauzând decesul unei fetiţe şi rănirea altor trei pasageri din vehicul”, mai arată comunicatul.

Știrea inițială

Un avion militar italian a căzut sâmbătă în timpul unor exerciţii la Torino (nord-vestul Italiei), lovind o maşină şi omorând o fetiţă în vârstă de cinci ani, a relatat media italiană, transmite Reuters.

Un băiat în vârstă de 9 ani, fratele victimei, a fost grav rănit, a relatat agenţia de presă italiană AGI.

Pilotul care s-a catapultat, şi părinţii celor doi copii sunt în afara pericolului.

Agenţia de presă ANSA a relatat că accidentul s-a produs în zona aeroportului Caselle din Torino. Avionul făcea parte din echipa Frecce Tricolori a forţelor aeriene italiene.

Amintim că, în noiembrie 2022, un elicopter s-a prăbuşit în sudul Italiei, iar toate cele şapte persoane aflate la bord - între care o familie de turişti sloveni - au murit. Elicopterul zbura în cadrul unui serviciu zilnic între Foggia, în Puglia, şi Insulele Tremiti, în largul coastei italiene, când s-a confruntat cu vremea rea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite