O bombă din Al Doilea Război Mondial a explodat în München. Patru persoane au fost rănite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: AFP / Pompierii şi poliţiştii lucrează la locul unde a avut loc explozia,în apropierea gării principale din Munchen, în sudul Germaniei - 1 decembrie 2021
FOTO: AFP / Pompierii şi poliţiştii lucrează la locul unde a avut loc explozia,în apropierea gării principale din Munchen, în sudul Germaniei - 1 decembrie 2021

Patru persoane au fost rănite miercuri în München, după ce o bombă aeriană de 250 de kilograme din timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost detonată în timpul unor lucrări de construcţie, informează dpa.

Potrivit poliţiei locale, bomba a fost detonată accidental în timpul lucrărilor la o nouă linie de cale ferată care se desfăşoară în apropierea gării principale a oraşului din sudul Germaniei.

Cele patru persoane care au fost rănite lucrau pe şantier. Unul dintre muncitori a suferit răni grave, au precizat serviciile de urgenţă, potrivit Deutsche Welle. Forţa exploziei aproape că i-a smuls piciorul acestuia. Medicii l-au operat timp de patru ore, reconstruindu-i membrul, şi ulterior, sursa menţionată a precizat că starea victimei este stabilă.

Tronsonul de cale ferată pe care se efectuau lucrările este una dintre cele mai aglomerate linii de cale ferată din Europa, prin care trec trenuri regionale şi de lungă distanţă. Potrivit departamentului de pompieri, explozia nu a avariat nicio cale ferată, deşi unele trenuri locale au fost evacuate.

Traficul feroviar spre şi dinspre gara centrală din München  a fost întrerupt timp de câteva ore, dar a fost reluat treptat miercuri după-amiază. Experţii de la serviciul de eliminare a muniţiilor explozive sunt implicaţi într-o anchetă privind incidentul.

Potrivit dpa, nu este clar de ce bomba nu a fost descoperită înainte de începerea lucrărilor în zonă. În mod normal, autorităţile oraşului München  efectuează regulat operaţiuni pentru a afla unde ar putea fi amplasate bombe neexplodate.

Germania este destul de obişnuită să găsească muniţie neexplodată din cel de-al Doilea Război Mondial, deşi majoritatea sunt dezamorsate fără incidente de către experţi.

În 2012, în München  a fost descoperită o bombă de 250 de kilograme pe care experţii nu au reuşit să o dezamorseze. Dispozitivul a putut fi îndepărtat doar în urma unei explozii controlate. Aproximativ 2.500 de locuitori din districtul Schwabing au trebuit să fie evacuaţi înainte de operaţiune, care a provocat daune clădirilor din jur. În Berlin, în septembrie 1994, trei muncitori în construcţii au fost ucişi de explozia neaşteptată a unei bombe din Al Doilea Război Mondial. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite