Primul interviu acordat de Alec Baldwin de la tragedia de pe platoul „Rust”. Actorul susţine că nu a apăsat pe trăgaci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: YouTube
FOTO: YouTube

Într-un promo pentru primul interviu acordat de actor în faţa camerei de la tragedie, Alec Baldwin susţine că nu a apăsat pe trăgaciul armei care a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins.

În primul interviu acordat de Baldwin de la tragedie, prezentatorul George Stephanopoulos îi cere actorului să confirme că nu era în scenariu ca trăgaciul să fie apăsat. "Ei bine, trăgaciul nu a fost apăsat. Eu nu am apăsat pe trăgaci", spune Baldwin. Stephanopoulos confirmă: "Deci nu aţi apăsat niciodată pe trăgaci?", la care Baldwin răspunde: "Nu, nu, nu. Nu aş îndrepta niciodată o armă spre cineva şi nu aş apăsa pe trăgaci. Niciodată".

Stephanopoulos l-a descris pe Baldwin, în vârstă de 63 de ani, ca fiind „devastat", dar „foarte sincer" şi „deschis", într-o discuţie despre interviu la emisiunea Good Morning America, miercuri dimineaţa. Actorul „a răspuns la fiecare întrebare" şi a discutat despre Hutchins, despre întâlnirea cu familia ei şi despre ceea ce s-a întâmplat pe platoul de filmare în acea zi, din perspectiva sa, conform jurnalistului.

Întrebat cum crede că a ajuns un glonţ real în pistol, care trebuia să fie încărcat cu gloanţe oarbe sau cartuşe false, Baldwin a spus că nu are „nicio idee". De asemenea, Baldwin i-a răspuns fără echivoc lui Stephanopoulos că împuşcătura accidentală a fost cel mai rău lucru care i s-a întâmplat vreodată.

Tehnicianul şef al echipei de filmare, care se afla pe platou în momentul în care Alec Baldwin a împuşcat-o accidental pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, a depus o plângere pentru „neglijenţă" împotriva actorului, a companiei de producţiei şi a armurierului filmului, care la rândul său se declară victima unui „sabotaj".

Rămâne responsabilitatea autorităţilor să stabilească vinovaţii în accidentul tragic de pe platoul filmului „Rust”, din octombrie. Biroul şerifului din comitatul Sante Fe investighează incidentul, concentrându-se în mare parte pe modul în care gloanţele reale, care sunt interzise pe platourile de filmare, au ajuns să se afle în arma ţinută de Baldwin.

Interviul special, „Alec Baldwin Unscripted”, va fi difuzat în SUA pe ABC joi, la ora 20:00(ora locală), şi va fi disponibil ulterior pe Hulu.

Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, a fost ucisă, iar regizorul Joel Souza, în vârstă de 48 de ani, a fost rănit atunci când arma pe care Baldwin o ţinea în mână s-a descărcat în timpul repetiţiilor pentru westernul „Rust”,  la o fermă din afara oraşului Santa Fe, New Mexico, în octombrie. Accidentul reprezintă un caz rar de deces pe platourile de filmare, care a provocat un şoc în Hollywood şi a deschis o dezbatere în industrie asupra utilizării armelor în filme şi a măsurilor de siguranţă.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite