Noul comandant al armatei britanice, mesaj către trupe: Pregătiţi-vă să luptaţi şi să învingeţi Rusia într-un al Treilea Război Mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Generalul Patrick Sanders, noul şef de Stat Major al armatei britanice
Generalul Patrick Sanders, noul şef de Stat Major al armatei britanice

Într-un mesaj impresionant, generalul Patrick Sanders, noul comandant al armatei britanice, le-a spus trupelor să se pregătească pentru un război terestru european.

Sir Patrick Sanders, care a  primit comanda armatei britanice săptămâna aceasta, i-a avertizat pe soldaţi: „suntem generaţia care trebuie să pregătească armata să lupte din nou în Europa”, deoarece invazia Rusiei asupra Ucrainei afectează stabilitatea globală, scrie Daily Mail

Într-un mesaj către trupele britanice, el a spus: „Sunt primul şef al Statului Major General din 1941 care a preluat comanda armatei în umbra unui război terestru din Europa care implică o putere continentală... Ameninţarea durabilă din partea Rusiei arată că am intrat într-o nouă eră a insecurităţii.

Este datoria mea să fac armata noastră cât se poate de letală şi eficientă. Momentul este acum şi oportunitatea este a noastră să profităm“.

Mesajul vine în timp ce Putin ameninţă ţările NATO şi spune că fostele state sovietice din Europa „ fac parte din Rusia istorică”.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat că Occidentul trebuie să continue să-i susţină pe ucraineni în contextul în aceştia încearcă să-şi recupereze teritoriul ocupat de Rusia, afirmând că ar fi o "catastrofă" dacă preşedintele rus Vladimitr Putin ar obţine victoria, relatează sâmbătă dpa.

Aliaţii Ucrainei trebuie să sprijine Kievul ferm şi pentru o lungă perioadă de timp dacă nu vor să vadă "agresiunea" triumfând în Europa cum nu s-a mai întâmplat de la Al Doilea Război Mondial, a estimat sâmbătă premierul britanic, Boris Johnson, citat de AFP.

Ţările care sprijină Ucraina în faţa invaziei ruse trebuie să-şi păstreze calmul şi să se asigure că Kievul are "rezistenţa strategică pentru a supravieţui şi, în cele din urmă, a învinge", a scris el într-un articol de opinie publicat de Sunday Times.

Boris Johnson a efectuat vineri o vizită surpriză în capitala Ucrainei, la o zi după zi după aceea a liderilor francez, german, italian şi român care acolo şi-au oferit sprijinul pentru candidatura Kievului la Uniunea Europeană.

La Kiev, premierul britanic i-a oferit preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, intensificarea ajutorului militar britanic pentru a-i ajuta trupele să lupte împotriva forţele ruse.

"Timpul este un factor crucial astăzi", a subliniat Boris Johnson într-un lung articol de opinie lung postat pe site-ul jurnalului sâmbătă seara.

"Totul va depinde de modul în care Ucraina îşi poate întări capacitatea de a-şi apăra teritoriul mai repede decât îşi poate reînnoi Rusia capacitatea de atac. Sarcina noastră este să oferim timp părţii ucrainene", a spus el.

Pentru aceasta, el a prezentat un plan în patru puncte de "continuă finanţare şi asistenţă tehnică" acordate Kievului, care, în opinia sa, ar trebui menţinut "în anii următori" şi posibil extins.

Boris Johnson a avertizat deja că conflictul ar putea dura până la sfârşitul anului viitor, în timp ce oficialii ucraineni continuă să solicite NATO mai mult sprijin militar şi logistic.

După ce au eşuat în cucerirea Kievului pe fondul invaziei lansate la 24 februarie, trupele ruse îşi concentrează ofensiva în sud şi est.

În timp ce Occidentul a adoptat o serie de sancţiuni economice fără precedent împotriva companiilor şi personalităţilor ruse apropiate Kremlinului, multe ţări se tem că o persistenţă a conflictului va exacerba dificultăţile economice globale, în special inflaţia şi penuria.

În pofida unui nivel al inflaţiei nemaiîntâlnit de 40 de ani şi creşterii preţurilor la carburanţi în Regatul Unit, Boris Johnson a subliniat că preocupările economice nu ar trebui să ducă la o soluţionare grăbită a conflictului.

A permite preşedintelui rus Vladimir Putin să păstreze teritoriile cucerite în Ucraina nu ar contribui la o lume mai paşnică, potrivit acestuia.

Dimpotrivă, "o astfel de mascaradă ar fi cea mai mare victorie a agresiunii în Europa de la cel de-Al Doilea Război Mondial", a mai scris premierul britanic.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite