UPDATE Explozie într-o bază de instrucţie a armatei cehe. Un soldat a murit şi opt au fost răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un soldat a murit, alţi şapte sunt răniţi şi un angajat civil a fost de asemenea rănit în urma unei explozii provocate de o detonare a muniţiei într-o tabără de antrenament folosită de armata cehă pentru instruirea trupelor ucrainene, a anunţat luni armata cehă, potrivit agenţiilor AFP şi Reuters, preluate de Agerpres.

Soldați ucraineni la antrenament FOTO ARHIVĂ
Soldați ucraineni la antrenament FOTO ARHIVĂ

Autorităţile au oferit deocamdată puţine detalii despre acest accident şi au anunţat iniţial un bilanţ al victimelor de nouă soldaţi răniţi, fără să precizeze naţionalitatea lor, dar purtătoarea de cuvânt a poliţiei militare cehe a susţinut că "nu sunt străini".

Explozia a survenit într-o tabără de instrucţie militară din zona localităţii cehe Libava, la circa 200 de kilometri est de capitala Praga, unde sunt pregătiţi soldaţi ucraineni.

În primul anunţ al armatei cehe, postat pe platforma X, aceasta a menţionat că „muniţii neprecizate au explodat", fără alte detalii. Într-un mesaj ulterior armata a precizat că „muniţii au explodat" în timpul unei antrenament pentru deminare, adăugând că soldatul decedat a murit pe loc în urma exploziei.

„Alţi şapte soldaţi şi un angajat civil au fost transportaţi în spitalele militar şi universitar din Olomouc”, oraş situat în apropiere de Libava, a mai precizat armata cehă.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite