Norvegia îşi va deschide ambasadă la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Norvegia îşi va deschide ambasadă la Chişinău, a anunţat vineri Ministerul de Externe al Norvegiei într-un comunicat, citat de portalul NewsMaker.

Drapelul Norvegiei Foto Shutterstock
Drapelul Norvegiei Foto Shutterstock

Potrivit diplomaţiei de la Oslo, deschiderea ambasadei reprezintă un semnal al sprijinului Norvegiei „într-un moment crucial pentru Republica Moldova şi Europa”.

„În ultimul an, am trimis suplimentar diplomaţi norvegieni la Kiev, Bucureşti, Vilnius şi alte locaţii. Acum, pentru prima dată, deschidem o misiune diplomatică a Norvegiei în Republica Moldova”, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Regatului Norvegiei, Espen Barth Eide.

Deschiderea ambasadei reprezintă „un semnal clar” al sprijinului Norvegiei „într-un moment crucial pentru Moldova şi Europa", a menţionat el.

„Războiul Rusiei împotriva Ucrainei ameninţă securitatea întregii Europe. Nu există semnale că războiul se va termina în curând. Atât Ucraina, cât şi Moldova vor avea nevoie de ajutorul nostru în anii următori”, a declarat şeful diplomaţiei norvegiene.

În 2023, Ministerul de Externe de la Chişinău a comunicat că mai multe ţări, printre care Regatul Ţărilor de Jos, Belgia, Grecia, Spania au deschis sau vor deschide în curând ambasade în Republica Moldova. Pe 25 ianuarie, la Chişinău a fost inaugurată Ambasada Regatului Danemarcei. Cu această ocazie, în Republica Moldova a efectuat o vizită ministrul afacerilor externe al Regatului Danemarcei, Lars Loekke Rasmussen.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite