UPDATE Atac cu dronă la cartierul Flotei Mării Negre din Sevastopol VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clipuri publicate pe rețele sociale surprind explozii izbucnite sâmbătă dimineață la sediul Flotei Mării Neagre, în Crimeea ocupată.

Imagini cu un presupus atac cu drone asupra cartierului Flotei Mării Negre FOTO Captură Twitter
Imagini cu un presupus atac cu drone asupra cartierului Flotei Mării Negre FOTO Captură Twitter

O dronă s-a prăbușit sâmbătă dimineața peste acoperișul sediului general al Flotei ruse de la Marea Neagră, a declarat sâmbătă administratorul orașului-port Sevastopol Mihail Razvojaiev, adăugând că nu sunt victime.

Totodată, Oleg Kriucikov, un oficial din Crimeea ocupată a scris pe Telegram că „atacurile cu drone de mici dimensiuni continuă” în diferite localități din Crimeea. El le cere civililor „să rămână calmi”.

Scopul nu este militar, ci psihologic. Încărcăturile explozive sunt minime și nu sunt capabile să provoace daune semnificative”, a explicat el.

Sâmbătă, presa locală a raportat activitate antiaeriană în apropierea orașului Yevpatoria din vestul Crimeei; orașul sudic Bahcisarai; și capitala Crimeei, Simferopol.

Știrea Inițială

Clipuri publicate pe rețelele sociale surprind explozii izbucnite sâmbătă dimineață la cartierul Flotei ruse la Marea Neagră din Crimeea ocupată.

O filmare publicată pe un website rusesc surprinde ceea ce pare a fi o rachetă sol-aer lovind o țintă. Reuters nu a putut confirma autenticitatea imaginilor.

Un oficial din Crimeea a declarat pentru agenția Tass că sistemul antiaerian rus a doborât șase drone ucrainene trimise spre localitatea Nova Kahova, situată la est de orașul Herson.

Nou șir explozii adânc în teritoriul rusesc și în Crimeea ocupată

Noi explozii au fost raportate vineri seară în Peninsula Crimeea după ce cu doar o zi în urmă alte incidente au fost raportate la Bolgorod, în Rusia, și la o bază aeriană din Crimeea.

Agențiile ruse RIA și Tass au relatat, citând un oficial din Crimeea, că apărarea antiaeriană rusă a fost declanșată în apropiere de portul Eupatoria, aflat lângă aerodromul Saki, aruncat în aer în urmă cu aproape două săptămâni, relatează Reuters.

Cu doar o zi în urmă au avut loc explozii la un depozit de muniție în provincia rusă Belgorod.

Un depozit de muniţii a luat foc în apropierea satului Timonovo”, la mai puţin de 50 km de graniţă, a declarat guvernatorul regional Viaceslav Gladkov într-un comunicat, adăugând că nu s-au raportat victime.

Cel puțin patru explozii s-au produs și în apropierea bazei aeriene Belbek, la nord de Sevastopol, în Peninsula Crimeea.

De asemenea, apărarea antiaeriană a fost declanșată și la Kerci, unde începe podul ce leagă Crimeea de Rusia.

Armata ucraineană a primit accesul la un satelit-radar sofisticat

Guvernul ucrainean a încheiat un contract cu furnizorul finlandez ICEYE pentru accesul la un satelit radar non-stop care oferă imagini inclusiv pe timp de noapte sau când sunt nori. Banii provin dintr-o campanie de strângere de fonduri lansată de prezentatorul ucrainean de televiziune Serhii Prîtula, relatează Agerpres.

Combinarea imaginilor de recunoaştere cu armele moderne va deschide noi posibilităţi forţelor armate împotriva invadatorilor Rusiei, a scris vineri pe Facebook ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Resnikov.

„Să presupunem că în curând orice HIMARS, M270 sau MARS II, precum şi orice armă sau arme autopropulsate cu proiectile de înaltă precizie vor putea distruge inamicul mai eficient", a spus el.

Conform informaţiilor apărute în presă, s-au strâns aproximativ 600 de milioane de grivne (16,2 milioane de dolari), care erau de fapt destinate cumpărării de drone de luptă turceşti Bayraktar.

Nou pachet de ajutor militar din partea SUA.

SUA vor oferi Ucrainei în cadrul unui nou pachet de ajutor militar în valoare de circa 775 milioane de dolari constând în rachete suplimentare pentru sistemele americane de artilerie de înaltă precizie HIMARS; sisteme de tunuri mobile şi obuze suplimentare compatibile cu armamentul furnizat de către Marea Britanie; 15 drone de supraveghere Scan Eagle, 40 MaxxPro MRAP (camioane de protecţie împotriva ambuscadelor, rezistente la mine) şi aproximativ 1.000 de rachete antitanc Javelin.

Forţele ruse demonstrează o "lipsă totală de progres pe câmpul de luptă" în Ucraina, a apreciat vineri o înaltă responsabilă a Pentagonului, menţionând în special utilizarea de către forţele ucrainene a rachetelor americane HIMARS.

Nu am constatat recucerirea de teritoriu. Dar constatăm o slăbire evidentă a poziţiilor ruseşti în mai multe locuri", a adăugat ea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite