Noi bombardamente în zona podului Kerci. Rușii îi acuză pe ucraineni de atac VIDEO

0
Publicat:

Traficul rutier pe podul care face legătura între Crimeea și Rusia a fost întrerupt temporar. La 500 de zile de la izbucnirea războiului cu Rusia, ucrainenii au recunoscut că au bombardat anul trecut acest pod.

Strâmtoarea Kerci FOTO: Profimedia
Strâmtoarea Kerci FOTO: Profimedia

Apărarea antiaeriană a Rusiei a doborât o rachetă de croazieră în zona oraşului Kerci, în Crimeea, a susţinut duminică guvernatorul impus de ocupantul rus în peninsula ucraineană, Serghei Aksionov. 

Pe rețelele sociale au apărut imagini cu racheta de croazieră doborâtă. 

În zona Kerci, forţele de apărare antiaeriană au doborât o rachetă de croazieră”, a scris Aksionov pe canalul său de Telegram. El a dat asigurări că nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale şi le-a cerut cetăţenilor să-şi păstreze calmul. 

Un înalt oficial ucrainean din domeniul apărării a marcat sâmbătă 500 de zile de război, recunoscând responsabilitatea pentru un atac de anul trecut care a avariat grav podul Rusiei către Peninsula Crimeea ocupată.

Într-o postare pe Telegram, Hanna Maliar, ministrul adjunct al apărării din Ucraina, a scris că podul peste strâmtoarea Kerci – care a fost deschis la patru ani după anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia în 2014 – a fost vizat pentru a perturba liniile de aprovizionare ale Moscovei. Ea a menționat că sâmbătă se împlinesc 273 de zile de la "prima lovitură" asupra podului, care a fost efectuată "pentru a sparge logistica rușilor".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite