Naftogaz, prima entitate guvernamentală ucraineană care a intrat în incapacitate de plată de la începutul războiului

0
0
foto shutterstock
foto shutterstock

Compania ucraineană de gaze Naftogaz a devenit prima entitate guvernamentală ucraineană care a intrat în incapacitate de plată.

Naftogaz a devenit prima entitate guvernamentală ucraineană care intră în incapacitate de plată de la începerea războiului, după ce firma energetică de stat nu a reuşit să achite toate plăţile datorate pentru obligaţiunile internaţionale, înainte de expirarea perioadei de graţie, relatează news.ro. 

Compania Naftogaz a declarat, într-un comunicat, că nu a reuşit să obţină sprijinul creditorilor pentru o propunere de îngheţare a plăţilor către unele dintre obligaţiunile sale pentru o perioadă de doi ani.

”Naftogaz nu a primit acordul cabinetului de miniştri al Ucrainei pentru a efectua plăţile necesare. Anumite evenimente de neplată au sau vor avea loc ca urmare a acestei decizii şi a neplăţii care rezultă”, a spus compania într-un comunicat.

Oficialii Naftogaz au spus că mai lucrează pentru a lansa o nouă propunere de tratament al datoriilor, care a fost elaborată de Cabinet. 

Anul trecut, compania ucraineană de gaze a contribuit cu aproape 17% din veniturile publice ale Ucrainei.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite