Zelenski afirmă că armata rusă a pierdut 40.000 de soldaţi de la începutul invaziei în Ucraina: Ocupanţii nu vor rămâne nepedepsiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit, în timpul discursului său de marţi seară adresat poporului, despre pierderile suferite de ruşi. El afirmă că armata rusă a suferit pierderi masive, de aproape 40.000 de oameni de la startul invaziei.

Zelenski a transmis poporului său un mesaj în care a promis că pentru teroarea constantă a ruşilor în Harkov şi alte regiuni, aceştia nu vor rămâne nepedepsiţi. 

Preşedintele ucrainean a vorbit şi despre pierderile suferite de ruşi de la startul războiului. El afirmă că statul rus nu a oferit cetăţenilor nici o informaţie, ba mai mult ar fi cenzurat informaţiile cu privire la pierderile suferite în timpul invaziei.

„Timp de patru luni, statul rus nu a oferit cetăţenilor săi nicio informaţie - chiar cenzurată - despre pierderile contingentului de ocupaţie. Tăcere totală. Nimic nu a fost publicat sau spus în numeroase interviuri şi discursuri la nivel politic şi militar.", a declarat Zelenski.

El mai precizează şi că numărul pierderilor suferite de armata rusă este de aproape 40.000 de persoane. Alte zeci de mii au fost rănite şi mutilate în timpul bombardamentelor din Ucraina. 

„Cu toate acestea, acest număr este deja de aproape 40.000 - acest număr reprezintă câţi oameni ucişi a pierdut armata rusă din 24 februarie. Şi alte zeci de mii au fost rănite şi mutilate”, a mai adăugat Zelenski.

Preşedintele ucrainean a vorbit şi despre extinderea listei de sancţiuni pe care Marea Britanie o impune ruşilor.

„Au fost adăugate alte zeci de persoane şi organizaţii. Aceasta este tendinţa corectă şi sunt recunoscător Marii Britanii pentru fermitatea sa neclintită în materie de sancţiuni. Acesta este un exemplu care ar trebui urmat de toţi ceilalţi din lumea occidentală”.  

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite