Momentul șocant în care un Jaguar electric intră cu spatele într-un Porsche. Șoferul spune că mașina a fost de vină VIDEO

0
Publicat:

O mașină electrică Jaguar „rebelă" a avariat trei mașini de lux, într-o scenă șocantă, notează Daily Mail Online, care a publicat imagini cu momentul în care bolidul a devenit „nenorocit" și a provocat pagube de 150.000 de lire sterline.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-13234863/electric-Jaguar-rogue-reverses-Porsche-smashing-Tesla-Mercedes-crash.html#v-7364097159775735191

Andrew Key, șoferul Jaguar-ului, susține că nu a putut face nimic în momentul în care mașina sa, un model E-Pace de 47.000 de lire sterline, a intrat brusc, cu viteză, într-un Porsche Boxster parcat în spatele său și a ajuns deasupra acoperișul acestuia.

El spune că, în ciuda faptului că a frânat brusc, mașina sa a pornit apoi în față și s-a izbit de o Tesla Model Y care era parcată, iar, la rândul său, Tesla a lovit un autoturism Mercedes C-Class.

Nimeni nu se afla în Porsche în acel moment, însă o femeie care se afla în Tesla a rămas în stare de șoc.

Incidentul a avut loc în zona de coborâre din fața unei gări aglomerate din Bournemouth, în octombrie anul trecut și a fost filmat de camerele de bord ale Jaguar-ului și de cele ale autoturismului Tesla.

A fost un miracol că nimeni nu a fost grav rănit sau ucis, consideră Andrew Key, care este director general al unei companii private de asistență medicală.

Jaguarul a intrat într-un Porshe și a ajuns deasupra acestuia. FOTO Andrew Key captură BNPS
Jaguarul a intrat într-un Porshe și a ajuns deasupra acestuia. FOTO Andrew Key captură BNPS

În urma incidentului, bărbatul a primit o amendă din partea poliției din Dorset pentru o „infracțiune la volan".

Key susține că Jaguar-ul său „s-a defectat"  

Absolvent al unui curs avansat de conducere, Key este ferm convins că nu a fost vinovat de coliziune și insistă că Jaguar-ul său „s-a defectat".

Bărbatul s-a înfuriat când Jaguar i-a examinat mașina și a raportat că nu avea nimic în neregulă și că accidentul trebuie să se fi datorat unei erori a șoferului.

Este al treilea incident raportat în care un automobil electric Jaguar pare să fi devenit „necorespunzător", potrivit Daily Mail Online.

Craig Phillips, primul câștigător al emisiunii Big Brother, a mărturisit că frânele de la mașina sa electrică Jaguar I-Pace au cedat în timp ce conducea cu copiii săi mici în autoturism, în ajunul Anului Nou.

Luna aceasta, șoferul unui Jaguar I-Pace a susținut că vehiculul său a accelerat cu până la 160 km/h pe M62 și a fost oprit de poliție. Cu toate acestea, șoferul a fost considerat vinovat în acest caz.

„Nu am făcut-o”

Argumentul invocat de Andrew Key este că Jaguar i-a „furnizat un vehicul defect și periculos care a dus la un accident dramatic ”.

„Au spus că a fost vina mea și că am apăsat accelerația. Dar nu am făcut-o. (...) A fost un eveniment în care a fost desfășurată o energie semnificativă. Atunci, de ce nu s-au activat următoarele sisteme: evitarea coliziunii, avertizări privind centurile de siguranță, asistență SOS, airbaguri”, a spus el. 

Andrew Key a povestit că a pus pus mașina automată în modul de parcare, și-a desfăcut centura de siguranță și era pe punctul de a ieși când aceasta a intrat în marșarier:

„Nu știam de ce, picioarele mele nu erau nici pe departe lângă pedale. Am apăsat pedala de frână crezând că asta o va opri, dar nu s-a întâmplat nimic. Am apăsat-o de mai multe ori și pur și simplu nu s-a întâmplat nimic”.

Key a declarat că a mai avut o defecțiune anterioară la sistemul electronic al Jaguar-ului său, când sistemul de evitare a coliziunii s-a activat brusc și a dus vehiculul la o oprire completă în mijlocul drumului.

Bărbatul spune că, după incidentul din fața gării, s-a plâns inițial la Jaguar Hendy din Christchurch, de unde a cumpărat mașina, dar a spus că atunci când angajatii au încetat să mai răspundă la e-mailurile sale, a mers la sediul central al Jaguar din Coventry și a depus o plângere.

Cei de la sediul central al Jaguar din Coventry au verificat sistemul telematic al mașinii sale - cutia neagră - și au trimis un raport.

„Au spus că trebuie să fi apăsat piciorul pe accelerație, dar eu le-am răspuns: nu, nu s-a întâmplat așa ceva", spune șoferul.

Purtător de cuvânt al Jaguar: „Nu a existat nicio defecțiune la frâne și nici vreo altă problemă cu vehiculul"

Un purtător de cuvânt al Jaguar, care a contestat afirmațiile lui Key, a declarat, potrivit Daily Mail Online: „În urma unei investigații în acest caz, s-a constatat că nu a existat nicio defecțiune la frâne și nici vreo altă problemă cu vehiculul".

Jaguar-ul lui Andrew Key a fost radiat în urma incidentului, iar bărbatul conduce acum o Dacia Stepway.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite