Momentul în care un soldat ucrainean rănit e salvat cu ajutorul unui blindat Bradley VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O filmare distribuită duminică arată un soldat ucrainean rănit în timp ce e salvat cu ajutorul unui blindat de infanterie Bradley furnizat de SUA, după ce a fost reperat de o dronă în timp ce se ascundea după copaci, relatează Business Insider.

Vehicul de infanterie Bradley FOTO PROFIMEDIA
Vehicul de infanterie Bradley FOTO PROFIMEDIA

Înregistrarea video din dronă realizată de de Brigada Mecanizată 47 îl arată pe soldatul ucrainean fluturând o bucată de hârtie albastră către drona zburând deasupra zonei,

Potrivit explicației care însoțește videoclipul, brigada l-a reperat pe soldatul rănit, pe nume Dmitro, în tufișuri în cursul unei misiuni de recunoaștere aerienă.

Dmitro a fost prins într-o ambuscadă și împușcat de cinci ori. Pentru a se salva, și-a legitimația militară și a arătat-o către dronă pentru a dovedi că nu e rus, conform brigadei ucrainene.

În filmare, un Bradley e văzut sosind la locul unde s-a adăpostit soldatul. Doi soldați ies pentru a-l prelua pe camaradul rănit care șchioapătă. Dmitro a relatat că vehiculul de evacuare a venit la o oră după apelul său la ajutor.

Medicii au așteptat momentul potrivit pentru a ieși din vehicul pentru a evacua soldatul rănit, a explicat brigada..

„Le mulțumim oamenilor din echipa de recunoaștere aeriană pentru vigilență, echipajului pentru manevrabilitatea lor și medicilor pentru că au salvat vieți”, a transmis Brigada 47, potrivit unei traduceri a portalului militar ucrainean Militarnyi.

Bradley-urile furnizate de SUA au jucat un rol crucial în operațiunile de salvare pe linia frontului pe parcursul războiului din Ucraina.

Vara trecută, soldații ucraineni au folosit un Bradley pentru a salva civili în timp ce se aflau sub tiruri rusești în satul Robotîne.

Totodată, le-a fost de ajutor soldaților ucraineni pentru a respinge înaintarea trupelor rusești, a elimina tancurile inamice și a rezista focului rusesc datorită blindajului lor.

Vehiculele au stârnit panică în rândul soldaților ruși, declara un comandant ucrainean pentru Newsweek în ianuarie.

Bradley, conceput pentru a lupta contra vehiculor de luptă ale infanteriei sovietice, are o rază operațională de aproximativ 300 de mile și poate circula cu viteze de peste 40 de mile pe oră.

Vehiculele de infanterie fabricate de SUA pot transporta până la șase soldați complet înarmați spre și dinspre câmpul de luptă și sunt deosebit de manevrabile

SUA au furnizat Ucrainei peste 300 de vehicule Bradley de la începutul războiului, potrivit Departamentului de Stat.

La începutul lunii ianuarie, secretarul de presă al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder a spus că vehiculul de luptă al infanteriei „nu este un tanc, ci un ucigaș de tancuri” ce este capabil să ofere Ucrainei un „impuls semnificativ” pe câmpul de luptă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite