Momentul cu presupusul atac de la Tiraspol, surprins de o cameră de supraveghere VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video cu cei trei „atacatori” de la Tiraspol
Captură video cu cei trei „atacatori” de la Tiraspol

Presa de la Tiraspol a publicat imagini cu video cu momentul presupusului atac asupra clădirii aşa-zisului Minister al Securităţii de Stat din Transnistria.

În imagini, surprinse de o cameră de supraveghere, se poate vedea vedea cum trei bărbaţi ies dintr-o maşină şi deschid focul din lansatoare de grenade. Ulterior, aceştia aruncă lansatoarele, urcă într-o maşină şi se fac nevăzuţi.

Evenimentul s-a produs luni după-amiază, când clădirea era aproape goală în a doua zi de Paşte. După presupusul atac de la Tiraspol, administraţia separatistă prorusă a anunţat marţi dimineaţă două explozii la antene de telecomunicaţii din raionul Grigoriopol, iar miercuri a susţinut că s-au produs împuşcături dinspre direcţia Ucrainei în apropierea depozitului de muniţii de la Cobasna.

 Aceste evenimente, produse în contextul războiului din Ucraina, au fost însoţite de contre între Tiraspol şi Kiev. În timp ce Kievul a evocat o „provocare” din partea serviciilor secrete ruseşti, Tiraspolul a susţinut că „urmele” duc în Ucraina, dar nu a acuzat direct conducerea de la Kiev.

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a vorbit marţi despre existenţa unor tensiuni între forţe transnistrene. „Analizele noastre arată că există tensiuni între diferite forţe în interiorul regiunii, iar acest lucru vulnerabilizează regiunea transnistreană şi afectează Republica Moldova. Condamnăm orice acţiuni şi tentative de a pune în pericol siguranţa Republicii Moldova. Chişinăul insistă asupra reglementării paşnice a regiunii”, a declarat Maia Sandu.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite