Momentul când un vas de croazieră izbește o navă de marfă, în timpul furtunilor din Mallorca. „Corturile zburau prin aer” VIDEO

0
Publicat:

Un vas de croazieră s-a desprins din ancoră și s-a ciocnit de o navă de marfă, în timpul unei furtuni în Mallorca, Spania. Pasagerii de pe Britannia, o navă ce aparține „P&O Cruises” cu sediul în Southampton, au descris cum, după ce s-a desprins, nava „a plutit ca o barcă de hârtie”.

Nava de croazieră Britannia, în timpul furtunii FOTO Twitter
Nava de croazieră Britannia, în timpul furtunii FOTO Twitter

De asemenea, o pasarelă a căzut și în mare, potrivit BBC News.

Câteva persoane au suferit răni ușoare și au primit îngrijiri medicale la bordul navei, au transmis reprezentanții P&O Cruises. Căpitanul le-a spus mai pasagerilor că „structura navei nu a fost afectată”, însă vasul de croazieră va rămâne în Palma, pentru a fi totuși supus unei o evaluări tehnice.

Pasagerii au reușit să surprindă imagini ale incidentului, care ilustrează starea de urgenţă de la bord şi resturi plutind în mare. Printre ei se numără și Gavin McCoy, care a spus că „drama neașteptată” s-a petrecut în timp ce „serviciul local de pompieri și echipajul efectuau un exercițiu de urgență”.

El a povestit că, în jurul orei 11:00 a Marii Britanii, o furtună bruscă de ploaie a smuls nava de la docuri, rupând cablurile de ancorare şi făcând ca pasarela să cadă în mare.

Poveștile pasagerilor de la bordul navei

„Stăteam lângă fereastra cafenelei și primul lucru pe care l-am văzut au fost corturile albastre de la recepție care zburau prin aer”, a adăugat Gavin McCoy.

Un alt călător, Dale Hopkin, a spus că a fost o „nebunie” la bord, deoarece șezlongurile „începuseră să se răstoarne”. Soția sa, Tracey Hopkin, a descris totul ca fiind „un pic dramatic” și a spus că nava s-a apropiat de stâncile digului din port. Ea a spus că a auzit „un zgomot foarte puternic” și că nu-i venea a crede ce vedea în fața ochilor. Femeia a lăudat însă modul prompt în care personalul a acționat.

Coşmarul de la bordul navei ar fi durat în jur de două ore, timp în care unele familii le-au pus veste de salvare copiilor.

Este posibil ca furtuna să fie una dintre cele puternice, care afectează Insulele Baleare.

Ploi torențiale și rafale, de până la 120 km pe oră au lovit insulele. Condițiile meteo au dus la anularea a peste 20 de zboruri, a declarat operatorul aeroportuar din Spania.

Croaziera pornise din Southampton şi urmează să se întoarcă pe 1 septembrie.

Este pentru a doua oară când are loc o situaţie de urgenţă pe o navă din Southampton din cauza vremii nefavorabile din ultimele săptămâni, Queen Mary 2 s-a desprins de parâma de acostare de la prova şi a plutit în derivă în afara cheiului pe 4 august.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite