Misterioasa lunetistă ucraineană care a devenit o eroină naţională: „Ruşii nu sunt oameni. Nici fasciştii nu erau atât de ticăloşi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Twitter
FOTO Twitter

O femeie lunetist din Ucraina a devenit o eroină naţională pentru curajul pe care îl are în luptele contra soldaţilor ruşi. Ea este asemănată cu Lyudmila Pavlichenko, „Doamna Moarte” a armatei roşii.

Numită şi Cărbune, fata îşi lasă identitatea învăluită în mister şi promite să lupte în războiul din Ucraina „până la capăt” pentru a opri măcelul lui Vladimir Putin.

Lunetista s-a alăturat trupelor ucrainiene marine în 2017 şi a petrecut ani de zile luptându-se cu separatiştii pro-Kremlin la Doneţk şi Luhansk.

După ce a servit în numeroase ocazii în estul ţării, „Cărbune” a părăsit forţele armate ucrainene în ianuarie, cu doar câteva săptămâni înainte ca Putin să invadeze ţara, pe 24 februarie.

Lunetista s-a oferit însă voluntar în prima linie alături de brigada 35 de infanterie a contraamiralului Mykhailo Ostrogradsky, lansând totodată un îndemn de raliere al trupelor ucrainene.

„Ei (ruşii) nu sunt oameni. Nici fasciştii nu erau atât de ticăloşi. Trebuie să îi învingem”, a spus lunetista.

„Cărbune”, a cărei faţă a fost parţial acoperită în fotografii, pentru a-şi proteja identitatea, a fost asemănată cu lunetista de origine rusă Lyudmila Pavlichenko pentru eforturile sale eroice şi curajul de care dă dovadă.

Pavlichenko şi-a câştigat porecla „Doamna Moarte (Lady Death) după ce a ucis 309 nazişti în cel de-al Doilea Război Mondial şi se spune că nu a pierdut niciodată un duel cu lunetişti în anii ei de serviciu, scrie The Sun.


FOTO Wikipedia

Lyudmila Pavlichenko
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite