Ministrul francez de Interne, vizat de o plângere în justiţie pentru declaraţiile la adresa romilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul francez de Interne, Manuel Valls FOTO Reuters
Ministrul francez de Interne, Manuel Valls FOTO Reuters

Mişcarea împotriva rasismului şi pentru prietenie între popoare (Mrap) a anunţat joi că va depune o plângere în justiţie împotriva ministrului de interne francez Manuel Valls pentru „instigare la violenţă, ură şi discriminare rasială“, ca urmare a declaraţiilor acestuia referitoare la etnicii romi, informează Reuters, citată de agerpres.ro.

Manuel Valls a declarat pe 24 septembrie, la postul France Info, că romii sunt o populaţie cu un mod de viaţă extrem de diferit şi care „au vocaţia de a se întoarce în România sau Bulgaria“. „Îi ajut pe francezi împotriva acestor populaţii, pe aceste populaţii împotriva francezilor“, a spus Valls.

Potrivit Mrap, aceste afirmaţii se înscriu „în continuarea unei politici a ţapului ispăşitor“, asemenea celor promovate de miniştrii de interne ai UMP (partidul de dreapta al fostului preşedinte Nicolas Sarkozy), Brice Hortefeux şi Claude Gueant.

În 2010, Brice Hortefeux a fost condamnat de justiţie pentru „insultă ne-publică la adresa unui grup de persoane din cauza originii lor“, în urma unei plângeri formulate Mrap, pentru ca în 2011 să fie achitat de Curtea de Apel din Paris.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite