Ministrul de Externe al Serbiei spune că i-a transmis unui oficial american că țara sa nu va recunoaște independența Kosovo

0
Publicat:

Ministrul sârb de Externe Ivița Dacici a afirmat vineri că i-a comunicat oficialului american Derek Chollet că nimeni din țara sa nu va accepta independenţa Kosovo şi că preşedintele Aleksandar Vucici este un garant-cheie al păcii şi stabilităţii în regiune, relatează agenţia Tanjug.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Serbia este gata de dialog, dar există „linii roşii” clar definite, a subliniat Dacici într-un interviu acordat pentru Prva TV după întâlnirea avută cu Derek Chollet, consilierul Departamentului de Stat al SUA, care a efectuat o scurtă vizită la Belgrad.

Nu vor mai avea loc negocieri privind o comunitate a municipalităţilor sârbe și Serbia nu este dispusă să recunoască independenţa Kosovo, direct sau indirect, a subliniat Dacici, referindu-se la „liniile roșii”.

„Este un lucru pozitiv să auzi un înalt oficial american afirmând că o comunitate a municipalităţilor sârbe reprezintă obligaţia Priștinei”, a adăugat acesta.

Referindu-se la o propunere franco-germană de reglementare a problemei Kosovo, Dacici a insistat asupra „unităţii absolute” a părţii sârbe în privinţa argumentelor şi a modului de abordare.

„Nu vor fi noi negocieri asupra a ceea ce s-a convenit sau asupra Comunităţii municipalităţilor sârbe. Nu există o recunoaştere a Kosovo sau un acord pentru aderarea sa la ONU. Trebuie garantată securitatea sârbilor din Kosovo-Metohija”, a insistat el, citat de agenția de presă Tanjug, preluată de Agerpres.

Formarea unei Comunităţi a Municipalităţilor Sârbe face parte dintr-un acord încheiat între Belgrad şi Priștina în 2012 sub auspiciile UE, dar pe care cele două părţi nu îl pun în aplicare, notează Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite